Annons

Airbnb för båtar kommer till Sverige

En digital revolution väntar vården SPONSRAT AV Cognizant

Den vita snötigern Soohorang är maskot för vinter-OS i Pyeongchang. Björnen Bandabi är maskot för Paralympics.

Snapchat får sända från vinter-OS

Scen från The Solus Project, som är utvecklat av Uppsalabaserade Teotl opch lanserades 2016.

Tobii utökar vr-samarbete med Uppsalastudion Teotl

Bamboras vd Johan Tjärnberg.

Så byggde Nordic Capital ett techbolag från grunden

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Airbnb för båtar kommer till Sverige

Uthyrningstjänsten Antlos beskriver sig självt som ett "havets Airbnb". Nu tar bolaget in ny finansiering och slår upp kontor i Sverige. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Båtuthyrningstjänsten Antlos grundades i Venedig i slutet av 2014. Sommaren 2015 fick bolaget in entreprenören Ulf Ljunggren, som grundat bland annat sminkföretaget Scandinavian Cosmetics, som ny delägare.

Bolaget presenterar sig självt som "havets Airbnb" men har i sak mer gemensamt med taxitjänsten Uber – båtägare kan använda plattformen för att hyra ut både sina fartyg och sig själva (som kaptener eller "skippers") till seglingssugna semesterfirare.

Sedan tidigare används plattformen av båtägare i både medelhavet och i västindien. Men nu siktar bolaget på att också öppna ett kontor i Sverige, för att nå ut till kunder som vill utforska till exempel Stockholms skärgård.

"Vi kommer leta efter ytterligare någon svensk att anställa samtidigt som vi från mars 2016 kommer leta efter en bra lokal för ett kontor i Sverige", säger Erik Sterner, nordenchef på Antlos. 

Expansionen finansieras med hjälp av ett kapitaltillskott från Ulf Ljunggren på drygt 2,5 Mkr. Det läggs till den tidigare investeringen om 500 000 euro, motsvarande dryt 4,6 Mkr. 

I fjol vann också Antlos en tävling ordnad av inkubatorn Impact Accelerator, vilket gav bolaget ytterligare 1 Mkr i finansiering. 

"Vi försöker i all mån att söka efter en All Inclusive-upplevelse där vi uppmanar skippers till att erbjuda mat, bränsle och hamnavgifter för att göra det så enkelt som möjligt för våra gäster som oftast bara vill komma bort till klarblått vatten och sol en tid", säger Erik Sterner.  

Läs även: Finskt "Airbnb för lokaler" till Stockholm

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post