Hoppa till innehållet

Aviciis manager vill bygga ett Wework för Norden

Convendum, en svensk utmanare till Wework, tar in 10 Mkr från bland andra Aviciis manager Ash Pournouri och flera andra musikkändissar. Ambitionen är att på fem år öppna tio kontorshotell med co-workingytor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Oslo.

Glada delägare: Håkan Jeppsson, grundare av Convendum, musikproducenten Ash Pournouri och Per Sundin, vd Universal Music.
Glada delägare: Håkan Jeppsson, grundare av Convendum, musikproducenten Ash Pournouri och Per Sundin, vd Universal Music.Foto: Convendum

Amerikanska Wework chockade nyligen världen genom att dra in 3,6 miljarder kronor i en ny finansieringsrunda. Bolaget är ett av världens högst värderade startups och beskrivs ibland som ett Airbnb för hippa kontorsytor.

Läs mer: Startupjätten Wework drar in 3,6 miljarder kronor

Nu utmanas Weworks koncept av svenska Convendum. Bolaget startades 2015 av Håkan Jeppsson, även känd som grundaren bakom hälsobolaget Feelgood.

I januari öppnade Convendum sitt första kontorshotell och co-workingyta i Moodgallerian i Stockholm. De första hyresgästerna är det schweiziska it-konsultbolaget Primeur, fondförvaltaren Ambrosia Asset Management och ett antal mindre advokatbyråer.

De nya ägarna har hjälpt oss utveckla affärskonceptet

Fastigheten ägs av AMF Fastigheter, men Convendum står för inredning, teknik och löpande förvaltning. Alla bokningar och betalningar görs via Convendums mobilanpassade webbsida.  

Ambitionen är att de närmaste fem åren öppna totalt tio kontorshotell, fem i Stockholm, två i Malmö, två i Göteborg och ett i Oslo.

”Vi vänder oss till företag med upp till 50 anställda som har ett stort behöv av representation och möten. Alla våra lokaler har lounger, gemensamma arbetsytor, mötesrum, skärmar, skrivare, receptionsservice och gym”, säger Håkan Jeppsson, vd och grundare av Convendum.

Arkitektbild av Convendums kontorsmiljö.

Han tillägger att alla hyresgäster får tillgång till alla gemensamma ytor på samtliga företagshotell i gruppen.

”Många företag vill kunna hålla möten och göra lite ensamarbete i andra stadsdelar eller andra städer”, säger Håkan Jeppsson.

Kontraktstiden är löpande och uppsägningstiden är tre månader. Även frilansare kan hyra in sig.

”Vi har medlemskap där man kan teckna sig för access till alla öppna arbetsytor för 4.950 kronor per månad. Då får man tillgång till samtliga enheter och kringtjänster”, förklarar Håkan Jeppsson.

Han har redan investerat 10 Mkr i sitt bolag. Nu tar han in ytterligare 10 Mkr genom att sälja 40 procent till fem profilstarka ägare.

En av dessa är musikartisten Aviciis manager Ash Pournouri, musikproducent och grundare av At Night Management och Symposium Stockholm. De övriga fyra är Per Sundin, vd för Universal Music, Staffan Holm, ordförande för Live Nation Sweden, Kerim Kaskal, fondförvaltare på Ambrosia Asset Management och Olle Rex, arkitekt på Rexplus.

I maj öppnar Convendum sitt andra kontorshotell i det ikoniska Esseltehuset på Vasagatan 16, mitt emot Centralstationen i Stockholm.

”Med Convendum ska vi utveckla kontorsmarknaden och fastigheter som stimulerar och sammanför människors kreativitet och nätverk precis som i musikbranchen”, säger Ash Pournouri.

Hans synpunkter hyllas av Håkan Jeppsson.

”De nya ägarna har redan hjälpt oss att utveckla affärskonceptet med sina erfarenheter från respektive bransch. Man hyr våra ytor av praktiska skäl som läge, kvalité och pris. Men man stannar för att man trivs med kreativiteten och affärskontakterna. Vi hoppas skapa en bra blandning och skapa ett litet ekosystem mellan olika företag och entreprenörer och brancher”, säger Håkan Jeppsson.

Kontorshotellet på Vasagatan får en magnifik takterrass med utsikt över Riddarfjärden.

I maj slår Convendum upp sitt andra kontorshotell på 3.300 kvm i det ikoniska Esseltehuset på Vasagatan 16, mitt emot Centralstationen i Stockholm.

”På Vasagatan 16 erbjuder vi Sveriges största co-workingcenter i ett våningsplan på en mycket central plats. Kontoret är beläget inom 100 meter från tåg, pendeltåg, tunnelbana och Arlanda Express”, förklarar Håkan Jeppsson.

Än så länge är Wework inte en konkurrent i Sverige. Istället pekar Jeppsson ut Regus som den gamla branschjätten man vill utmana med ett nytt typ av upplägg.

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här 

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera