Hoppa till innehållet

Avito-grundarna skjuter in kapital i Auctionet

Avito-grundarna, D-Ax och familjen bakom Otto Group skjuter in 7 miljoner auktionplattformen Auctionet.

Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert.
Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert.

Auctionet grundades 2011 av vd:n Niklas Söderholm tillsammans med en grupp människor som tidigare arbetat på auktionshuset Bukowskis. Bolaget har tagit fram ett system där auktionshus kan hantera hela sin verksamhet och sälja föremål från dödsbon, privatpersoner och samlare.

Auctionet (NTL) tjänar pengar genom att ta en del av auktionshusens försäljning. I våras förra året tog bolaget in 25 Mkr i riskkapital från befintliga investerare som Avito-grundarna Jonas Nordlander (NTL) och Filip Engelbert (NTL), samt nya delägare, som Axel Johnson-gruppens riskkapitalbolag D-Ax (NTL), investeringsfirman Recapex (NTL) och ägarfamiljen bakom Otto Group, enligt nyhetssajten Breakit.

Läs mer: Så många miljarder värderas Avito till

Nu satsar Auctionet på en utlandsexpansion och tar in ytterligare 7 Mkr från de befintliga delägarna. Länderna som Auctionet tittar på just nu är Spanien, Frankrike och Italien. I samband med rundan värderas bolaget till 100 Mkr, skriver Breakit.

”Vi tyckte att det passade bra med en nyemission och vi behövde pengarna till tillväxt och till vår utlandsexpansion. Vi har nyligen lanserat i Storbritannien, Danmark och Österrike”, säger Niklas Söderholm till nyhetssajten.

Under fjolåret omsatte Auctionet 23 miljoner kronor. Det är en ökning med 40 procent jämfört med föregående år. Bolaget gjorde samtidigt en förlust på närmare 11 miljoner kronor förra året.

Läs mer: 
Avito-grundaren om dusterna med Kinnevik och bakfylle-satsningen KNC Miner Foto:
Jonas Nordlander intervjuas på scen vid Di Digitals Startup Tour i Linköping. Foto: Patrik Olsson

Innehåll från ChargeNodeAnnons

Optimera elbilsladdningen och spara pengar

En smart laddtjänst är ett viktigt verktyg för företag och fastighetsägare som vill hålla nere sina elkostnader och samtidigt tillhandahålla elbilsladdning.

Senast 2027 ska alla svenska elnätsföretag ha infört effektbaserad prissättning vilket innebär debitering utifrån effektuttag. Redan idag tillämpas modellen bland elnätsföretagen eller så planeras det för fullt för ett införande. Med effektbaserad prissättning ska man motiveras till att sprida ut sin elanvändning. Detta innebär att man undviker effekttoppar vilket främjar effektivt nätutnyttjande. 

Elbilsladdning och effektbaserad prissättning kan därför innebära problem om man inte tänker till från start. Med ChargeNodes smarta ladd- och betaltjänst är det möjligt att plana ut effektkurvan och därigenom slippa dyra effektavgifter. Användarna anger avresetiden i företagets app och sedan prioriterar ladd- och betaltjänsten i vilken ordning bilarna ska laddas. 

– Vårt laddsystem har funktionen lastbalansering i kombination med en smart laddtjänst så att medlemmarnas bilar laddas utifrån parkeringstid. Det är alltså kombinationen av lastbalansering och smart laddtjänst som gör att anläggningsägaren kan hålla nere sin elanvändning och därigenom slippa dyra effektavgifter, säger Richard Forssell på ChargeNode.

En annan fördel är att ChargeNodes laddsystem med sin centraliserade laddstyrning har betydligt färre komponenter än traditionella lösningar. Det innebär effektiv och billig förvaltning efter garantiperiodens slut. 

– Vi rekommenderar att företag och fastighetsägare tänker igenom hur laddinfrastrukturen ska förvaltas över tid, säger Richard Forssell.

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ChargeNode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera