Annons
Erik, Magnus och Gustaf Brandberg styr tillsammans Gullspång invest som nu investerar i My Academy.

Axismiljardärer investerar i My Academy

Stora stölder drabbar bitcoin-utmanaren

Två av Sportamores grundare, Joakim Fredman och Johan Ryding.

Kursraketen Sportamore faller på rapport

Johan Tjärnberg, vd och grundare för betalbolaget Bambora som nyligen såldes för 14 miljarder kronor till franska Ingenico.

Bamboras vd: ”En otrolig saga för ett svenskt bolag”

Johan Tjärnberg, vd på Bambora, och Fredrik Näslund, partner på Nordic Capital och styrelseledamot i Bambora. Foto: Nordic Capital

Nordic Capital om miljardaffären: ”Hade gärna ägt Bambora längre”

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Axismiljardärer investerar i My Academy

Erik, Magnus och Gustaf Brandberg styr tillsammans Gullspång invest som nu investerar i My Academy.
Erik, Magnus och Gustaf Brandberg styr tillsammans Gullspång invest som nu investerar i My Academy.
Familjen Brandbergs investeringsstiftelse Gullspång invest går in som nya delägare i läxhjälpsföretaget My Academy. Nu ska bolaget satsa på digital läxhjälp.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Japanska Canons köp av it-bolaget Axis var ett av fjolårets mest spektakulära uppköp, där storägaren Christer Brandberg kunde kamma hem omkring 3,5 miljarder kronor. Bröderna Brandberg har sedan dess aviserat att man trappar upp investeringarna i nya teknikbolag via det stiftelsekontrollerade Gullspång Invest. De har bland annat investerat i bitcoinbolaget KNC Miner, utbildningsföretaget Edqu och ehandelsföretaget Mat.se.

Utbildning är en av de branscher Gullspång Invest har siktet inställt på, vid sidan av hälsa, livsmedel och energi.

"My Academy är väldigt intressant och har kommit långt på vägen. Nu finns också möjlighet i och med att läxrut har avskaffats att utveckla den digitala sidan med läxhjälp på distans", säger Erik Brandberg, som tar en plats i styrelsen.

Gullspång Invest blir minoritetsägare och vill inte kommentera köpeskilling eller ägarandel, men i övriga investeringar brukar den ligga på 2-30 procent.

Läs mer: Den svenska internetsektorns 20 mäktigaste investerare

Slopandet av läxrut har slagit hårt mot My Academy, som räknar med att omsättningen, som var 71 Mkr 2014, minskar markant 2015 och att det blir ett förlustår. Men Erik Brandberg ser det inte som dålig tajmning att gå in – tvärtom.

"Förut fanns massa begränsningar för läxhjälp – det var en dopad marknad. Nu är det lika för alla och då ser vi bara möjligheter."

Filip Johansson, vd på My Academy, gläds åt Gullspång Invest som ny ägare.

"De har uppvisad erfarenhet av att bygga framgångsrika bolag, framför allt inom teknikbranschen. Det känns väldigt spännande inför den utveckling vi står inför, där vi vill göra läxhjälp tillgängligt för många fler genom tekniska innovationer."

Även HM:s vd Karl-Johan Persson är delägare i My Academy, via investeringsbolaget 41an Invest som han samäger med Glocalnetgrundaren Stefan Krook. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post