Babyshop.com tar in 85 Mkr - spår miljardomsättning

Driftavbrott stor risk för många företag SPONSRAT AV Coromatic

"Nonsensförklaringar om KNC-konkursen"

Så vill ex-piraten rädda mediehusen

Bitcoinkursen knäckte KNC Miner – ansöker om konkurs

Babyshop.com tar in 85 Mkr - spår miljardomsättning

ENTREPRENÖRSPAR. Marcus Tagesson, vd, Babyshop, och hans fru och medgrundare Linn Tagesson, som främst ansvarar för bolagens egna varumärken.
ENTREPRENÖRSPAR. Marcus Tagesson, vd, Babyshop, och hans fru och medgrundare Linn Tagesson, som främst ansvarar för bolagens egna varumärken. Foto: Babyshop
E-handelsbolaget Babyshop.com tar in 85 Mkr från en rad riskkapitalister med Verdane Capital i spetsen. Babyshops vd spår miljardomsättning redan inom ett par år.
Facebook
Twitter
E-post
Öka textstorlek

Det Stockholmsbaserade e-handelsbolaget Babyshop.com tar in 85 Mkr från brittiska Seligman Private Equity, samt de befintliga aktieägarna Verdane Capital, Net Departo, Real Dania och Wakaba e-commerce invest. Pengarna ska användas till fortsatt expansion.

”Vi ska investera i fortsatt tillväxt i Europa och övriga världen samt till att utveckla vår lager- och logistikverksamhet”, säger vd Marcus Tagesson.

Han grundade bolaget 2006 tillsammans med sin fru Linn Tagesson. Målet var då att bygga Nordens största e-handelsplats för barnkläder.

Vi förbereder oss för att spräcka miljardvallen.

Sedan dess har man tagit in cirka 200 Mkr i riskkapital och genomfört två förvärv. I slutet av 2014 köpte man brittiska Alex and Alexa, med barnkläder på nätet. Och i april 2015 köpte man en norsk konkurrent som också hette Babyshop.

Läs mer: Verdane Capital: ”Svårare att sälja techbolag i år”

Idag driver man sajterna Babyshop, med babykläder, barnvagnar, bilstolar med mera och Alexandalexa, som främst säljer barnkläder. Totalt har man drygt 400.000 kunder i cirka 100 länder.

Under verksamhetsåret som slutade i april 2015 omsatte koncernbolaget 188 Mkr, med en förlust på 70 Mkr.

”Vi har haft en hel del konsolideringskostnader i samband med förvärven och det är där förlusterna har uppstått. Bland annat har vi flyttat vårt lager från England till Sverige och konsoliderat kontoren så att vi har huvudkontor i Stockholm och mindre kontor i Oslo och London”, säger Marcus Tagesson.

När ska ni visa vinst?

”Vi är lönsamma på månadsbasis redan nu. Nästa verksamhetsår ska vi definitivt visa vinst.”

Varför valde ni att ha huvudkontoret i Stockholm?

”Dels för att vi bor här. Sedan finns det mycket kompetens kring e-handel i Stockholm och Sverige. Vi har vårt lager i Jönköping, som är en logistikhub med stora lager för bland annat Ikea.”

Läs mer: E-handelns nya vinstlott: Provrum på posten

Marcus Tagesson uppger att omsättningen blir närmare 600 Mkr i räkenskapsåret som slutar i april i år. Samtidigt är den årliga tillväxten hela 50 procent.

”Vi förbereder oss för att spräcka miljardvallen. Om inte nästa verksamhetsår så definitivt året efter”, säger han.

Facebook
Twitter
E-post