Hoppa till innehållet

Barnboksappens expansionsplaner skjuts upp

I höstas skrev barnboksappen Storimi avtal med flera stora bokförlag. Planen var att under vintern ta in kapital för att lansera i Storbritannien och USA. Verkligheten blev en annan.

Barnboksappen skjuter upp sin USA-lansering.
Barnboksappen skjuter upp sin USA-lansering.Foto: Storimi

När barnboksappen Storimi skrev avtal med förlagsjättarna Bonnier, Natur & Kultur och Rabén och Sjögren i höstas var det tänkt som startskottet för en expansion till Storbritannien och USA.

Bolaget hade redan då haft flera möten med investerare som intresserade sig för appen, där användarna läser in sagor till sina barn eller barnbarn som dessa senare kan lyssna på när till exempel föräldern är borta.

Men finansieringen dröjde.

”Det tog mer kraft än vad vi hade tänkt oss att komma igång med investeringsrundan”, säger Mia Breitholtz, bolagets nyanställda marknadschef baserad i New York.

Läs även: Bokjättar skriver på med svensk barnboksapp

Planen ändrades och bolaget bestämde sig för att vidareutveckla appen ytterligare innan man lanserade den på andra sidan Atlanten.

”Vi bestämde oss för att pausa med expansion både i Sverige och internationellt för att istället säkerställa att vi har den absolut bästa produkten först”, säger medgrundare och vd Felix von Heland i ett skriftligt meddelande.

Nu tar bolaget in 430 000 kronor som, enligt Felix von Heland, ska täcka fortsatt produktuveckling och marknadsföring av appen. Dock enbart i Sverige. 

Vi bestämde oss för att pausa med expansion både i Sverige och internationellt.

I stället för att lansera i USA och Storbritannien kommer Storimi alltså att släppa en uppdaterad barnboksapp på den svenska marknaden i augusti.

Planen är fortfarande att ta produkten till USA, men något datum för det är inte satt.

Di Digital har i flera artiklar berättat om ett tuffare investeringsklimat, där riskkapitalbolagen i högre utsträckning kräver lönsamhet och stabila affärer innan de investerar i startupbolag.

Men att Storimi skjuter upp sina expansionsplaner beror, enligt Felix von Heland, inte på de kyligare vindarna.

”Vi har en kostnadsstruktur som under utvecklingsfasen inte kräver några stora summor vilket gjorde att det var bättre att ta in en mindre investering och behålla ägande till en större investering när vi i höst är redo att skala upp”, säger Felix von Heland.

Storimi var ett av sju företag som satt i Springfields inkubator förra sommaren och Springfield är även en av två investmentbolag som nu har gått in med kapital.

Den nya investeringen görs på en värdering av företaget på 8 miljoner kronor.


Läs även:

Foto:

”Slut på riskkapitalfesten – nu är det upp till bevis”

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här 

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera