Hoppa till innehållet

Barnmobil tar in 9 miljoner inför butikspremiären

Tinitell, som utvecklat en armbandsmobil för barn, plockar in närmare 9 miljoner kronor från Optimizer Invest och en rad affärsänglar. Pengarna ska användas till butikspremiären på Mediamarkt i november.

Mats Horn, vd och medgrundare på Tinitell.
Mats Horn, vd och medgrundare på Tinitell.Foto: Tinitell

Teknikbolaget Tinitell (NTL) uppmärksammades för första gången i samband med en framgångsrik crowdfundingkampanj på Kickstarter 2014. Men trots att 6 000 enheter har levererats till Kickstarter-fansen har Tinitells produkt ändå inte gått att köpa i vanliga butiker.

Läs mer: Armbandsmobil får tillväxtpengar

Bolagets produkt, som även den heter Tinitell, är en armbandsmobil för barn med en enda knapp. Mobilen, som saknar skärm, är bara utrustad med högtalare och mikrofon. Föräldrarna kan lägga in tolv nummer. När barnet bläddrar mellan kontakterna läser en röst, som användaren själv spelar in, upp namnen.

Vi hoppas att Tinitell ska bli årets julklapp!

I april i fjol drog bolaget in ytterligare 2 miljoner dollar i riskkapital från en rad internationella investerare. En av dem var Optimizer Invest (NTL), ett investmentbolag som är grundat av två svenskar och en norrman och är registrerat på Malta. Optimizer Invest står bland annat bakom börsbolaget Catena Media, vars affärsidé är att slussa användare till bettingsajter.

Läs mer: Optimizers Henrik Persson Ekdahl bland Sveriges 27 tech-miljardärer

Men ännu har de svarta siffrorna lyst med sin frånvaro. I fjol redovisade bolaget en omsättning på 330 000 kronor och en förlust på 6,1 miljoner kronor.

Så fungerar Tinitells armbandsmobil för barn.

Nu tar Tinitell in ytterligare 9 Mkr från Optimizer Invest och en rad affärsänglar. Bland de privata investerarna kan nämnas den tyska affärsängeln Andreas Mihalovits samt flera av vd:n Mats Horns familjemedlemmar. Rundan blev egentligen klar för en dryg månad sedan men har inte varit känd förrän nu.

”Pengarna ska användas till marknadsföring och till att bygga upp vårt lager”, säger Tinitells vd och medgrundare Mats Horn (NTL).

Läs mer: Internetbolaget Catena Media till börsen – ägarna cashar in

Den 16 november ska armbandsmobilen Tinitell börja säljas på hemelektronikkedjan Mediamarkt i Sverige. Prislappen mot kund blir då knappt 1 500 kronor.

”Vi hoppas att Tinitell ska bli årets julklapp! Ambitionen är att sälja 10 000 enheter i Sverige fram till jul”, säger Mats Horn.

Nästa steg blir att lansera Tinitell internationellt.

”Mediamarkt är exklusiv återförsäljare av Tinitell i Sverige. Vi söker nu återförsäljare i USA och Storbritannien med start under första kvartalet nästa år”, säger vd Mats Horn, som har svenska föräldrar, men är född och uppvuxen i Memphis, USA.

Fotnot: NTL-länkarna i texten går till Nordic Tech List, en databas med bolagen och investerarna i den nordiska startupsektorn.

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera