Hoppa till innehållet

Battleriff fyller kassan – biffar upp Polenkontor

Göteborgsbaserade Battleriff Gaming tar in 6,5 miljoner kronor i riskkapital. Bolaget driver en it-plattform där e-sportare kan utmana varandra för riktiga pengar.

Torbjörn Vinsell, vd Battleriff Gaming med kontor i Göteborg och utanför Warszawa i Polen.
Torbjörn Vinsell, vd Battleriff Gaming med kontor i Göteborg och utanför Warszawa i Polen.

E-sportbolaget Battleriff Gaming har varit verksamt i cirka 1,5 år. Ändå beskriver man sig som en av de större aktörerna på den lilla, men växande marknaden e-sportare kan utmana varandra för riktiga pengar.

Nu står det klart att man tar in 6,5 miljoner kronor genom en företrädesemission.

”Alla huvudägare är med. Detta ger oss möjligheter att finslipa på plattformen och affärskonceptet inför den större marknadssatsning som vi kommer att dra igång till hösten”, säger Torbjörn Vinsell, vd Battleriff Gaming (NTL).

Läs mer: Finska Next Games rusar på börsen

Som exempel på detta nämner han att bolaget ska lansera flera nya spel och genomföra riktade marknadsföringsinsatser. Man ska även anställa personal på utvecklingskontoret i strax utanför Warszawa i Polen.

”Vi idag har tre utvecklare och en designer i Polen. I Göteborg har vi sex medarbetare som främst jobbar med marknadsaktiviteter för vårt spel-community”, säger vd:n. 

Bland huvudägarna i Battleriff finns Storytels huvudägare Jonas Sjögren. Jonas Sjögren är också storägare i Battleriffs systerbolag, Orbit Esport.

Läs mer: 370 000 svenskar tittar på e-sport varje dag

Orbit Esport äger varumärket Red Reserve som är en etablerad aktör inom esport med miljontals följare på olika sociala media. Red Reserve äger i sin tur e-sportlag inom Counter-Strike, Call of Duty, Overwatch, Hearthstone och FIFA 17, spel som alla har miljontals utövare och vars tävlingar har miljontals dollar i prispotterna.

En annan storägare är riskkapitalbolaget Optinator i Göteborg. Bland de större ägarna finns även Magnus Claesson, delägare i fastighetsbolaget CA Fastigheter samt Marcus Fransson medgrundare och delägare av succéappen Fishbrain (NTL).

”Det är inte svårt att begripa storheten i e-sport. Branschen är relativt ny och står inför en gigantisk expansionsfas. Dataspelande och e-sport är ett naturligt inslag i den uppväxande ungdomens liv och lika stort, om inte större, än exempelvis traditionell idrott.”, säger Battleriffs styrelseordförande Mikael Larsson.

Tidigare har Battleriff via två emissionsrundor tillförts motsvarande 12,7 miljoner kronor.

Fotnot: NTL-länkarna i texten går till Nordic Tech List, en databas med investerarna och bolagen på den nordiska techscenen.

Foto:

Innehåll från ChargeNodeAnnons

Optimera elbilsladdningen och spara pengar

En smart laddtjänst är ett viktigt verktyg för företag och fastighetsägare som vill hålla nere sina elkostnader och samtidigt tillhandahålla elbilsladdning.

Senast 2027 ska alla svenska elnätsföretag ha infört effektbaserad prissättning vilket innebär debitering utifrån effektuttag. Redan idag tillämpas modellen bland elnätsföretagen eller så planeras det för fullt för ett införande. Med effektbaserad prissättning ska man motiveras till att sprida ut sin elanvändning. Detta innebär att man undviker effekttoppar vilket främjar effektivt nätutnyttjande. 

Elbilsladdning och effektbaserad prissättning kan därför innebära problem om man inte tänker till från start. Med ChargeNodes smarta ladd- och betaltjänst är det möjligt att plana ut effektkurvan och därigenom slippa dyra effektavgifter. Användarna anger avresetiden i företagets app och sedan prioriterar ladd- och betaltjänsten i vilken ordning bilarna ska laddas. 

– Vårt laddsystem har funktionen lastbalansering i kombination med en smart laddtjänst så att medlemmarnas bilar laddas utifrån parkeringstid. Det är alltså kombinationen av lastbalansering och smart laddtjänst som gör att anläggningsägaren kan hålla nere sin elanvändning och därigenom slippa dyra effektavgifter, säger Richard Forssell på ChargeNode.

En annan fördel är att ChargeNodes laddsystem med sin centraliserade laddstyrning har betydligt färre komponenter än traditionella lösningar. Det innebär effektiv och billig förvaltning efter garantiperiodens slut. 

– Vi rekommenderar att företag och fastighetsägare tänker igenom hur laddinfrastrukturen ska förvaltas över tid, säger Richard Forssell.

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ChargeNode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera