Annons
Stefan Salomonsson, vd och medgrundare av fintech-bolaget Betalo.

Betalo tecknar avtal med Handelsbanken

Så ska artificiell intelligens göra våra möten mer produktiva SPONSRAT AV Ricoh

Di Digitals redaktion: Viktor Ström, Jonas Leijonhufvud, Miriam Olsson Jeffery, Björn Wallenberg, Josefin Jakobsson, Mimi Billing och Sven Carlsson.

SEB:s blockchain-satsning, Facebooks hamburgare och Female Founders-vinnarna

Fallet med den pakistanske utvecklaren Tayyab Shabab har fått stor uppmärksamhet. Han ska utvisas för en administrativ miss som begåtts av hans tidigare arbetsgivare.

Nytt lagförslag: Små missar ska inte leda till utvisning

Spelmotorn Unity tar in 3,5 miljarder

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Betalo tecknar avtal med Handelsbanken

Stefan Salomonsson, vd och medgrundare av fintech-bolaget Betalo.
Stefan Salomonsson, vd och medgrundare av fintech-bolaget Betalo.
Fintechbolaget Betalo blir partner till Handelsbankens Klarna-utmanare Ecster.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Stockholmsbolaget Betalo, som gör det möjligt att betala räkningarna med kontokortet, har fått fart på sin affär. Bolaget ökade i fjol omsättningen från 2 Mkr till 7,4 Mkr, som Di Digital tidigare rapporterat om.

För att nå ut med sitt erbjudande till privatpersoner samarbetar Betalo (NTL) med flera banker och kortutgivare som Ikano Bank, Santander och Wasakredit. Nu börjar Betalo också samarbeta med Handelsbankens säljfinans-del Ecster. 

"Bankerna använder vår plattform för att ge sina kunder en ytterligare tjänst till sina kortprogram. Nu går vi live med Ecster och deras kunder kan använda sina kort på nya sätt", säger Stefan Salomonsson, vd och medgrundare av Betalo. 

Ecster (NTL) lanserades tidigare i år och består av delar av den befintliga delen Handelsbanken Finans och en ny checkout-lösning som ska konkurrera med nya fintech-bolag som Klarna (NTL) och Bambora (NTL). 

Läs mer: Handelsbanken lanserar Klarna-konkurrent

"Ecster är en stor kortutgivare som ligger i framkant med att erbjuda nya tjänster till sina kunder. Det är naturligtvis fantastiskt för oss som fintech-bolag att få samarbeta med en av de stora spelarna", säger Stefan Salomonsson. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post