Annons
Bitcoin tappade 20 procent i värde på torsdagseftermiddagen.

Bitcoins värde störtdyker

Godisförsäljningen på nätet ökade företagets omsättning med 700 % SPONSRAT AV Net Trading Group

Märta Viberg är Head of Consumer Risk på Trustly.

Glöm blanketten – ​Trustly lanserar autogiro via bank-id

Betalos grundare Eli Daniel Keren, vd Stefan Salomonsson och teknikchefen Kevin Albrecht.

Betalo tecknar avtal med Nordea

Elon Musk är redan vd för såväl Tesla som rymdföretaget Space X.

Elon Musk har startat ett nytt bolag

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Bitcoins värde störtdyker

Bitcoin tappade 20 procent i värde på torsdagseftermiddagen.
Bitcoin tappade 20 procent i värde på torsdagseftermiddagen.
Värdet på bitcoin rasade med över 20 procent på bara fyra timmar på torsdagen. Nedgången är den största för den digitala valutan under en handelsdag på nästan två år.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Raset följer på en tvåveckorsperiod under vilken bitcoin lyft med 40 procent till nästan 1 140 USA-dollar, den högsta nivån på tre år och nära den historiska rekordnivån på 1 163 dollar per bitcoin.I handeln på den europeiska handelsplatsen Bitstamp kostade valutan 885 dollar under torsdagseftermiddagen. 

Läs även: Bitcoin når sitt högsta värde på nästan tre år

Intresset för bitcoin får ofta uppsving när oväntade händelser inträffar, som hotar det befintliga finanssystemet. Efterfrågan ökade exempelvis rejält när Grekland hotade att lämna eurozonen 2015 och när britterna i en folkomröstning röstade för att lämna EU i somras. Trumps oväntade valseger i USA-valet den 8 november var en annan händelse som fick suget efter bitcoin att öka.

Under 2016 steg bitcoin-priset med drygt 120 procent pådrivet av en lägre kinesisk yuan, Storbritanniens beslut att lämna EU och osäkerheten kring Donald Trump som ny president i USA. En stor del av handeln i bitcoin sker i Asien och framför allt i Kina.

Läs även: Hans bekännelse: Jag skapade bitcoin

Den digitala valutan bitcoin skapades 2008 av en anonym programmerare känd som Satoshi Nakamoto. Till skillnad från reguljära valutor saknar bitcoin en centralbank som kontrollerar hur många bitcoin det finns.

Intresset för bitcoin har på senare år spridit sig till hedgefonder, mäklarhus och institutionella investerare som vill balansera risker på andra marknader.

TT / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post