Hoppa till innehållet

Bolagen som växer snabbast i Europa – svenskar i topp

När Europas snabbast växande bolag listas hamnar ett svenskt företag i topp. Ytterligare fyra svenska bolag är med på topp 10.

Filip Tysander grundare av Daniel Wellington, Felix Kvick från Furniture Box och Fredric Gunnarsson, vd på Starstable.
Filip Tysander grundare av Daniel Wellington, Felix Kvick från Furniture Box och Fredric Gunnarsson, vd på Starstable.

Tidningen Inc listar årligen de privatägda bolag som växer snabbast i Europa. Listas baseras på tillväxten i omsättning för de senaste tre åren. 

Flertalet av bolagen har en digital affärsmodell – och flera svenska bolag slår sig in på topp 10.

Europas mest snabbväxande icke-börsnoterade bolag är enligt Inc Filip Tysanders klockbolag Daniel Wellington som har nått stora försäljningsframgångar med sin marknadsföring på sociala medier. Tillväxten i omsättning för bolaget de senaste tre åren är 4 695 procent. Under 2015 gjorde bolaget en vinst efter skatt på 543 miljoner kronor. Filip Tysander som är helägare av Daniel Wellington har även investerat i betalbolaget Klarna.

Läs även: Daniel Wellington-grundaren har investerat i Klarna

Cabonline, som är en digital satsning från taxikoncernen Fågelviksgruppen är nästa svenska bolag på på listan. De hamnar på plats sex. Bolagets tillväxt de senaste tre åren är 3 457 procent.

Läs även: Kommentar: "Uber-striden är en kamp mot väderkvarnar"

Spelutvecklaren Starstable hamnar på åttonde plats. Deras tillväxt de senaste tre åren har varit 3 230 procent.

Läs även: Starstable-veteranernas e-sportbolag har tagit in 15 miljoner

Feo Media som ligger bakom spelsuccén Quizkampen placerar sig på plats nio. Deras omsättningstillväxt de senaste tre åren uppgår till 3 186 procent.

Läs mer: Quizkampen-grundarna gör superresultat – sneglar på börsen

E-handelsbolaget Furniturebox som nyligen köptes av Bygghemma letar sig in på en tionde plats med sin tillväxt på 3 157 procent.

Läs mer: Bygghemma köper Furniturebox för en halv miljard

Här är de 10 snabbast växande privata bolagen i Europa enligt Inc:

1. Daniel Wellington
Tillväxt: 4 695 procent
Omsättning: 155,7 miljoner euro
Försäljning
Sverige

2. LE Petit Vapoteur 
Tillväxt: 3 957 procent
Omsättning: 14,5 miljoner euro
Försäljning
Frankrike

3. Martin Metal Product 
Tillväxt: 3 954 procent
Omsättning: 16,4 miljoner euro
Bygg
Ungern

4. Odeal Oy
Tillväxt: 3 864 procent
Omsättning: 16,7 miljoner euro
Företagstjänster
Finland

5. Balyasny Europe Asset Management
Tillväxt: 3 469 procent
Omsättning: 39,4 miljoner euro
Finans

6. Cabonline
Tillväxt: 3 457 procent
Omsättning: 9 miljoner euro
Digitalisering av taxi
Sverige

7. Ukcloud Ltd
Tillväxt: 3 440 procent
Omsättning: 40,5 miljoner euro
It-tjänster
Storbritannien

8. Starstable
Tillväxt: 3 230 procent
Omsättning: 9,7 miljoner euro
Spel
Sverige

9. Feo Media
Tillväxt: 3 186 procent
Omsättning: 13,7 mijoner euro
Spel
Sverige

10. Furniture Box
Tillväxt: 3 157 procent
Omsättning: 36,1 miljoner euro
Försäljning
Sverige

Sett till antalet bolaget på listan, som totalt omfattar 5 000 bolag, hamnar Sverige på tredje plats med 486 bolag. Spanien är etta med 516 bolag, följt av Italien med 489 bolag.

Missa inte senaste nytt från Di Digital – följ vår Facebooksida här.

Innehåll från Visma AmiliAnnons

Inkassobolaget utmanar branschen ”Vi är en del av lösningen”

Visma Amili rapporterar en tvåsiffrig tillväxt och en stark marginal för andra året i rad.  Vidareutvecklingen av bolagets produkterbjudande med fokus på smarta fakturor, tillsammans med stora investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur, har visat sig avgörande för bolagets starka resultat.

Trots försämrat konjunkturläge rapporterar Visma Amili, som levererar tekniska lösningar inom faktura-, påminnelse- och inkassohantering, en tillväxt på 14% under 2023. 

Magnus Månsson, vd på Visma Amili, betonar värdet av bolagets investering i teknisk infrastruktur. En satsning som gör det möjligt att erbjuda en helhetslösning som avlastar kundernas egen ekonomiavdelning. Med ett utökat fokus på att optimera fakturaprocessen och erbjuda lösningar som frigör tid och förbättrar likviditeten för kunderna, har Visma Amili förstärkt sin position som en stabil och pålitlig partner för både företag och myndigheter.

– Våra kunder vill inte ägna sig åt kravhantering, men måste få betalt för sina tjänster. Att fler kunder använder oss redan på fakturastadiet möjliggör för en stabil affärsmodell som gynnar både oss och våra kunder, förklarar Månsson.

Kundcentrerad utveckling främjar en sund kreditmarknad

Under det gångna året har Visma Amili lagt stor vikt vid att stödja en sund kreditmarknad. Genom att hantera förfallna fakturor på ett schysst och effektivt sätt sätter Visma Amili människan i fokus. En viktig satsning är den egenutvecklade betalplattformen som ger fakturamottagaren tillgänglighet dygnet runt, möjlighet att välja bland flera betalningsalternativ och realtidsåterkoppling på över 70 olika språk.

– Vi är en del av lösningen, inte en förvärrande faktor i ekonomisk utsatthet. Vårt uppdrag är att främja en sund kreditmarknad och våra satsningar speglar vårt engagemang för att uppnå det målet, säger Månsson.

Expertkompetens från en av Europas ledande koncerner

Trots betydande investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur har Visma Amili lyckats behålla en stark marginal på 24%. Ett resultat som vittnar om företagets engagemang för att leverera produkter som ger verkligt värde till kunder.

Visma Amili ingår tillsammans med 180 andra produktbolag i Visma-koncernen, en av Europas ledande leverantörer av affärskritisk mjukvara. Koncernen har levererat en exponentiell tillväxt de senaste 20 åren och rapporterade 2023 en tillväxt på nästan 2,4 miljarder euro. Tillgången till global kompetens och resurser stärker Visma Amilis tekniska utveckling och möjliggör ännu effektivare och säkrare produkter.

I en tid av ökad konkurrens fortsätter Visma Amili att utmana branschen. Med visionen om att vara en framstående leverantör av molnbaserade faktura-, påminnelse- och inkassolösningar, ligger bolagets fokus på att leverera lösningar som optimerar och automatiserar företags och myndigheters ekonomiska processer.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Visma Amili och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera