Hoppa till innehållet

Börje Ekholms techbolag vinnare på fallande börs

En order från Stora Enso får ljudbolaget Acosense att stiga drygt 8 procent på börsen.

Ericsson vd Börje Ekholm är delägare i Acosense. Foto: Jesper Frisk
Ericsson vd Börje Ekholm är delägare i Acosense. Foto: Jesper FriskFoto: Jesper Frisk

Acosense tillhörde onsdagens vinnare på en i övrigt fallande börs efter att företaget presenterat order från skogsjätten Stora Enso värd 1,8 miljoner kronor.

Vid 12-tiden var aktien upp drygt 11 procent till 7,95 kronor. Följ aktien på DI.se.

Göteborgsföretaget meddelade i morse att man har fått en order på åtta stycken Acospector-instrument för att analysera egenskaper på vätskor i olika processavsnitt vid bruket i Skoghall. Leveranserna kommer att ske under det tredje och fjärde kvartalet.

Acosense är en nykomling och tog plats på Aktietorget i mitten av mars.

Läs även: Många bränner sig på glödheta tech-noteringar

"Vi är naturligtvis jätteglada för den här beställningen och det här är den typen av affär som vi satsar på att göra i Acosense. Att gå från ett instrument till att installera flera instrument samtidigt och på så sätt hjälpa kunden att digitalisera ett eller flera processavsnitt", säger vd Per Hellman i en kommentar.

Acosense-chefen vill inte ge några kommentarer hur offertläget ser ut.

"Vårt fokus är nu att fortsätta att bearbeta marknaden. Det här är en jättebra referenskund för oss naturligtvis. Framöver hoppas vi såklart på fler liknande order", säger han.

Acosense erbjuder den globala processindustrin instrument som analyserar vätskors egenskaper med hjälp av ljud. Instrumenten möjliggör för kunderna att analysera och optimera sina processer, vilket ska leda till lägre kostnader och minskad energi- och miljöbelastning.

Ericssons vd Börje Ekholm återfinns i ägarlistan till Acosense. I mitten av mars ägde han 51 000 aktier i bolaget, eller motsvarande 1,2 procent.

Läs mer: Ljudbolaget Acosense rusar i börspremiären

Finwire / Di Digital

Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt nyhetsbrev:
Foto:

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera