Hoppa till innehållet

Börsfloppen Gaming Corps ber ägarna om 20 miljoner

Ett år efter noteringen väntar Gaming Corps fortfarande på sin första spelsuccé. Nu ber man ägarna om drygt 20 Mkr för att köpa en amerikansk spelstudio. Förfrågan fick aktien att rasa på torsdagsmorgonen.

Foto: Gaming Corps spel ”The Defendant”.

Spelutvecklaren Gaming Corps listades på First North för lite över ett år sedan utan att ha släppt ett enda spel. På ett år har aktien tappat närmare 80 procent och det enda spelet som spelutvecklaren har släppt kan knappast beskrivas som en succé. 

Läs även: Börsflopp för Gaming Corps – aktien ner 80 procent

Under torsdagen gick bolaget ut med ett meddelande till sina ägare om att styrelsen vill förvärva en amerikansk studio, Red Fly Studio, baserad i Austin, Texas. Totalt ber styrelsen i Gaming Corps ägarna om cirka 20 miljoner kronor, via en nyemission, enligt bolagets vd Magnus Kolaas.

”Studion har varit inblandad i massor av gigantiska titlar, som Fear the walking dead och Star Trek, de har en del tekniska saker som är intressanta och de är otroligt duktiga, men de saknar förmågan att kunna sälja. Det är vi duktiga på”, säger Magnus Kolaas.  

Nyemissionen, som ska täcka både förvärvet och en buffert, ligger på närmare 20 Mkr. Det kan jämföras med Gaming Corps börsvärde på 39,2 Mkr. 

De är otroligt duktiga, men de saknar förmågan att kunna sälja. Det är vi duktiga på.

Gaming Corps tidigare vd och grundare Nicklas Dunham äger redan aktier i Red Fly Studio. Per den 30 juni ägde han cirka 11 procent av aktierna i Gaming Corps.

Torsdagens nyhet ledde till att Gaming Corps aktie rasade med närmare 27 procent under morgonhandeln, från 2,89 till 2,23 kronor per aktie. Följ aktien här.

Rättelse: Di Digital rapporterade tidigare att nyemissionen låg på 200 Mkr. Det var felaktiga uppgifter. 

Läs även: Lycksökare på spelundrets bakgård

Innehåll från ChargeNodeAnnons

Optimera elbilsladdningen och spara pengar

En smart laddtjänst är ett viktigt verktyg för företag och fastighetsägare som vill hålla nere sina elkostnader och samtidigt tillhandahålla elbilsladdning.

Senast 2027 ska alla svenska elnätsföretag ha infört effektbaserad prissättning vilket innebär debitering utifrån effektuttag. Redan idag tillämpas modellen bland elnätsföretagen eller så planeras det för fullt för ett införande. Med effektbaserad prissättning ska man motiveras till att sprida ut sin elanvändning. Detta innebär att man undviker effekttoppar vilket främjar effektivt nätutnyttjande. 

Elbilsladdning och effektbaserad prissättning kan därför innebära problem om man inte tänker till från start. Med ChargeNodes smarta ladd- och betaltjänst är det möjligt att plana ut effektkurvan och därigenom slippa dyra effektavgifter. Användarna anger avresetiden i företagets app och sedan prioriterar ladd- och betaltjänsten i vilken ordning bilarna ska laddas. 

– Vårt laddsystem har funktionen lastbalansering i kombination med en smart laddtjänst så att medlemmarnas bilar laddas utifrån parkeringstid. Det är alltså kombinationen av lastbalansering och smart laddtjänst som gör att anläggningsägaren kan hålla nere sin elanvändning och därigenom slippa dyra effektavgifter, säger Richard Forssell på ChargeNode.

En annan fördel är att ChargeNodes laddsystem med sin centraliserade laddstyrning har betydligt färre komponenter än traditionella lösningar. Det innebär effektiv och billig förvaltning efter garantiperiodens slut. 

– Vi rekommenderar att företag och fastighetsägare tänker igenom hur laddinfrastrukturen ska förvaltas över tid, säger Richard Forssell.

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ChargeNode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera