Annons
Johan Christenson är vd och grundare av molnleverantören City Network.

City Network öppnar datacenter i Dubai

Lena Apler är ordförande och tillförordnad vd för Collector Bank. Hon är även en av Sveriges mest tongivande techinvesterare.

Lena Apler: ”Om jag vore Spotify skulle jag inte sova en natt”

Microsofts molntjänster en guldgruva

Niklas Adalberth säljer av fler andelar i sitt Klarna.

Adalberth säljer när ny bjässe blir delägare i Klarna

Betterments grundare och vd Jon Stein och Kinneviks storägare Cristina Stenbeck.

Kinnevik satsar en halv miljard på robotrådgivare

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

City Network öppnar datacenter i Dubai

Johan Christenson är vd och grundare av molnleverantören City Network.
Johan Christenson är vd och grundare av molnleverantören City Network.
Svenska molnleverantören City Network etablerar sig i Mellanöstern med ett nytt datacenter i Dubai. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

City Network grundades 2002 och beskrivs av grundaren Johan Christenson som ett europeiskt och mer öppet alternativ till de stora IT-infrastrukturbolagen som Amazon Web Service och Microsoft Azure. City Networks tjänster är baserade på en öppen plattform och bland kunderna finns försäkringsbolaget Folksam.

Läs mer: Amazons molnchef: "En marknad som omsätter biljoner" 

”En av de saker som får oss att sticka ut är att vi tror på att företag behöver arbeta med flera molnlösningar parallellt”, säger han.

Etableringen i Mellanöstern bygger enligt Johan Christenson på en efterfrågan från kunder som vill ha sin data nära sina kunder.

”Många stora europeiska företag behöver lagring och drift i Mellanöstern.”

Etableringen i Dubai har föregåtts av en expansion på flera andra marknader. Vid årsskiftet startade företaget verksamhet i Japan och gick in på den asiatiska marknaden. Sedan tidigare finns City Network i både Europa och Nordamerika.

”80 procent av våra kunder finns i Europa, men vi växer på bred front tack vare att vi etablerar datacenter på nya marknader."

Vi investerar i fortsatt tillväxt och hoppas kunna ta väldigt stora företag som nya kunder.

Under 2016 hade City Network en 40-procentig tillväxt och omsatte 66 miljoner kronor med ett resultat på omkring 1 Mkr. Under 2017 hoppas Johan Christenson att man ska omsätta 80 Mkr för att sedan växa aggressivt.

”Vi investerar i fortsatt tillväxt och hoppas kunna ta väldigt stora företag som nya kunder. Målet är att nå en omsättning på 250 miljoner kronor år 2020."

Nyligen avslöjade Di Digital att IT-jätten Amazon Web Services öppnar tre datacenter i Sverige. Johan Christenson säger att etableringen påverkar mindre leverantörer som City Network, men att öppenheten och de regulatoriska kraven är ett starkt argument för leverantörer med bas i Europa och Sverige. 

Läs mer: Amazon öppnar tre datacenter i Sverige 

”Vi har alla vetat om att det bara har varit en tidsfråga innan de skulle etablera sig i Sverige, men samtidigt kvarstår det faktum att Amazon är ett amerikanskt företag och om man som bank eller försäkringsbolag jobbar med regulatorisk verksamhet så finns det en osäkerhet i det momentet."

Vi ska fortsätta att vara en formidabel konkurrent till de stora drakarna.

Johan Christenson räknar med att de amerikanska jättarna Amazon och Microsoft kommer att ha en marknadsandel i Europa på 50-60 procent.

"Vi ska fortsätta att vara en formidabel konkurrent till de stora drakarna och jag tycker att det är ett dåligt alternativ att låta två företag drifta hela världen.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post