Hoppa till innehållet

Dags att anmäla sig till Startup Tour 2017

Efter fjolårets succé är det nu premiär för andra året av Di Digitals pitchevent Startup Tour. Nu öppnas portarna för alla startupbolag som vill ansöka om att pitcha på scen.

Gänget bakom Di Digital Startup Tour: Björn Wallenberg, reporter, Cornelia Andersdotter, projektledare, Sven Carlsson, reporter, Josefin Jakobsson, nyhetschef, Johan Kock, affärsutvecklare, samt moderatorerna och reportrarna Jonas Leijonhufvud och Mimi Billing. Foto: Jesper Frisk.
Gänget bakom Di Digital Startup Tour: Björn Wallenberg, reporter, Cornelia Andersdotter, projektledare, Sven Carlsson, reporter, Josefin Jakobsson, nyhetschef, Johan Kock, affärsutvecklare, samt moderatorerna och reportrarna Jonas Leijonhufvud och Mimi Billing. Foto: Jesper Frisk.

Höstens stora pitchevent närmar sig med stormsteg. Nu öppnar ansökningsperioden till Di Digitals pitchevent Startup Tour, som äger rum i landets tre största städer, samt Umeå och Linköping mellan september och december i år.

I fjol sökte 380 startupbolag till Di Digital Startup Tour. Av dessa kvalificerade sig 35 för att pitcha på scen (sju på varje ort) inför en blytung jury av Sveriges tyngsta investerare och riskkapitalbolag. Evenemangen följdes på plats av drygt 1300 personer och sändes även live via nyhetssidan digital.di.se. 

I år blir turnén ännu större.

Vinnaren av fjolårets final blev medtech-bolaget Amra från Linköping. De belönades bland annat med fina priser från evenemangets partners samt en miljon kronor i annonspengar från Bonnier News. Sedan sitt deltagande i Startup Tour har Amra tagit in 80 miljoner kronor i riskkapital från en rad stora investerare. Även många andra bolag som har tävlat har gått vidare till att ta in stora summor riskkapital, eller till och med börsnoterats.  

Foto:
Amra, med vd Tommy Johansson, tar hem förstapriset vid Di Digital Startup Tour i december 2016. På andraplats i tävlingen kom medtech-bolaget 1928 Diagnostic, med vd Kristina Lagerstedt (till vänster i bilden).

Läs mer: Snillebolaget Amra tar in 80 miljoner kronor

”I år blir turnén ännu större, med fem deltävlingar och en separat final i Stockholm. Vi har bokat större lokaler och jobbar för att erbjuda bättre mingelmöjligheter för entreprenörerna och investerarna på plats. Startup Tour ska vara den främsta mötesplatsen för aktörerna i den svenska startupsektorn”, säger Cornelia Andersdotter, projektledare för Di Digital Startup Tour 2017.

Första steget togs redan i förra veckan då Helena Samsioes, vd och grundare av drönarbolaget Globhe, gick segrande ur pitchtävligen Female Founders, vid Epicenter i Stockholm. I och med vinsten direktkvalificerar hon in sig till deltävlingen av Startup Tour i Stockholm den 27 september. 

Läs mer: Hett drönarbolag kammade hem pitchseger

Den följs av delfinaler i Umeå, Linköping, Göteborg och Malmö. Finalen hålls i Stockholm den 7 december. 

Den som vill pitcha sitt bolag är nu välkommen att ansöka. Sista ansökningsdag är tre veckor innan datumet för respektive pitchdag (se nedan). 

Startupbolag från hela landet är välkomna att ansöka till lämplig ort. Är man baserad utanför de fem tävlingsorterna kan man bli omplacerad.  

För mer information och biljetter klicka här


Dessa datum gäller för Startup Tour 2017:

Deltävlingar:

27/9 Stockholm, Hotel Rival
11/10 Umeå, Väven
25/10 Linköping, Torn1
8/11 Göteborg, Kajskjul 8
22/11 Malmö, Slagthuset 

Final:
7 /12 Stockholm, Kulturhuset


 

Innehåll från Leksands KnäckebrödAnnons

Klimatmärkt knäckebröd – en investering i framtiden

Leksands Knäckebröd är ett av tre svenska livsmedelsföretag som kan skryta med klimatmärkning på sina förpackningar.

– Det är ett sätt att kommunicera vårt starka fokus på hållbarhet och klimat. Att kartlägga hela produktionskedjan ger oss en fullständig bild av var vi står oss idag och ett bra underlag för framtida förbättringar, säger Peter Joon, företagets vd.

Det finns mycket man kan lära sig genom att läsa det finstilta på en matförpackning. Numera kan man även kan få information om en varas hållbarhet och klimatavtryck. Enbart tre svenska företag har klimatmärkning på sina förpackningar och Leksands Knäckebröd är ett av dem.

– Vi har jobbat hårt med hållbarhetsarbetet under många år. 2021 tog vi steget fullt ut och började klimatmärka vårt knäckebröd.

Leksands Knäckebröd följer brödets påverkan på miljön hela vägen från fält till butik.

– Vi kartlägger hela produktionskedjan i detalj. I beräkningen inkluderas allt från råvaror och jordbruk, tillverkning, energiavfall i produktion och förpackningsmaterial såväl som transporter till butik och konsumentsvinn.

Hållbar produktion under två sekler

Produkterna har ett genomsnittligt klimatavtryck på 0,578 CO2e per kilo.

– Det är kul att äntligen svart på vitt kunna visa hur bra vi är. Detta är en riktigt bra siffra, men vi ska bli ännu bättre, säger Peter Joon, vd och sjätte generationens bagarmästare.

Peter berättar att företaget jobbade med hållbarhet redan på 1950-talet, då hans farfar började återvinna värmen från ugnarna som ett led i att sänka energikostnaderna. Vid närmare eftertanke, menar Peter, har inriktningen mot hållbarhet funnits ända sedan starten på 1800-talet.

– Vi har en gammal ärofull traditionen som vi förvaltar och utvecklar för kommande generationer. Min gammelfarmors mormor Jakobs Karin visste att man måste hushålla med resurserna. Vi fortsätter i samma anda nästan tvåhundra år senare.

Höga krav på råvaror

Peter berättar om alla de åtgärder som gör att Leksands Knäckebröd kan skryta med ett lågt klimatavtryck:

– Vi väljer närodlad råg och hämtar vatten från vår egen källa i Badelundaåsen. Vi byter bilar och frakter till fossilfria alternativ och ska installera solpaneler på bageriets tak. Vi har tagit bort all plast i kassar, muggar och kartongband och återvinner all värme från ugnarna till lokalvärme och varmvatten. Ugnarna värms med grön och lokalproducerad el, främst från Trängslet i Älvdalen.

Förbättringar för kommande generationer

Det är inte dyrare att vara grön, menar Peter Joon.

– Vi måste alltid var konkurrenskraftiga prismässigt. Miljöarbetet och besparing går ofta hand i hand. Att vi tar tillvara all överskottsvärme från ugnarna och använder den för uppvärmningen av lokalerna och allt varmvatten sparar både pengar och energi.

Hållbarhetsarbete kan kommuniceras på två sätt – genom att man slår sig på bröstet eller jobbar med ödmjuk självkritik. Enligt Peter Joon väljer Leksands Knäckebröd det sistnämnda.

– Vi har infört klimatmärkningen för att kunna genomföra framtida förbättringar där de ger bäst resultat. Vi är ett familjeföretag och vi tittar inte på kvartalsekonomi – vi tittar på sekel. Min tid som vd är bara en kort stund och sedan tar någon annan över. Leksands Knäckebröd ska leva i många generationer till, då är det minsta vi kan göra att ha ett fortsatt starkt fokus på hållbarhet och klimat, avslutar Peter.

 

 

Mer från Leksands Knäckebröd

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Leksands Knäckebröd och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera