Annons
Artisten och Grammis-vinnaren Danny Saucedo investerar i Active Brands Group.

Danny Saucedo investerar i hälsotech

En Volvo XC90 utrustad med Ubers teknik för självkörande bilar. Foto: Uber

Här är de svenska bolagen som tjänar på en förarlös framtid

Erika Eliasson, chef för investerarrelationer på Lendify.

Lendify tar in 20 miljoner från hemlig investerare

Innspires vd Martin Chevalley vill byta ut boxarna mot sin kabel.

Hans startup vill förbättra hotellvistelsen – tar in 20 miljoner

Elon Musk, vd och medgrundare på Tesla.

Tesla i avtal om produktion i Kina

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Danny Saucedo investerar i hälsotech

Artisten och Grammis-vinnaren Danny Saucedo investerar i Active Brands Group.
Artisten och Grammis-vinnaren Danny Saucedo investerar i Active Brands Group. Foto: TT
Active Brands Group vill göra människor mer hälsosamma med hjälp av hårdvara och digitala tjänster. Nu tar bolaget in en rad välkända profiler som investerare.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Active Brands Group grundades 2015 och har som affärsidé att leverera produkter som ska underlätta människors vanor och få dem att leva hälsosammare. Bland produkterna finns bland annat varumärket Weightsoles, som är en sula med vikter som läggs i skorna och ska öka människors förbränning när de rör på sig och en tjänst för digital utprovning av ortopediska inlägg.

Nu väljer en rad profiler att investera i bolaget. Bland investerarna finns Ryska Posten (NTL)-grundaren Daniel Pilotti och entreprenören Emad Zand, som nyligen sålde sitt bolag Avesina Healthcare för nära 200 miljoner kronor. Även entreprenören Helene Nathhorst Spångberg, artisten Danny Saucedo och den tidigare fotbollsspelaren Jesper Blomqvist går in som delägare.

Danny Saucedo har bland annat tävlat och programlett Melodifestivalen. Investeringen i Active Brands Group blir det första steget artisten tar i affärsvärlden.

"När jag hörde idén tyckte jag att det var en väldigt smart grej med att fokus ligger på hälsa. Det var något jag ville vara med på", säger Danny Saucedo till Di Digital.

Läs mer: Youtube-stjärnan vill locka fler tjejer till techscenen

Företaget ser Danny Saucedo och Jesper Blomqvist som goda ambassadörer för företaget. Och Danny Saucedo är inte främmande för att göra fler investeringar på området.

"Jag har hållit på med mitt artisteri i tio års tid. Det hade varit kul att se saker växa och investera pengar i något man tror på. Men det måste vara något jag lever för, som träning och hälsa.", säger han.

Läs mer: Mikael Persbrandt investerar i tatuerings startup

Kassastillskottet på 3,75 miljoner kronor till Active Brands Group är öronmärkt för expansion.

"Vi försöker titta på hur samhället ser ut och vad svenskarna behöver. Just Weightsoles, som vi själva äger, kommer vi försöka lansera vidare. USA blir första stället vi försöker lansera i", säger bolagets vd Peter Hedström.

Läs mer: Ska bli ett "Swish för utlandsbetalningar"

Han ser ett problem i att många svenskar är stillasittande, och vill genom sina produkter maximera resultatet från de rörelser svenskarna väl gör. Produkten Weightsole är enligt honom ett talande exempel.

"Går du endast på jobbet, och går 10 000 steg med de här sulorna, så har du burit fem ton extra på en dag. Så då blir det träning utan att man tränar", säger han.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post