Annons
Handisovers vd Stefan Archambeaud och Ikea-grundaren Ingvar Kampard.

Därför investerar Kamprad-familjen i Handiscover

Qlik tar täten inom smarta kartor SPONSRAT AV Qlik

Spotifys vd Daniel Ek och kontoret på 4 World Trade Center på Manhattan i New York.

Goldman Sachs uppges dumpa aktier i Spotify

Tusentals frilansande säljare i USA har satt ny fart på ett välkänt svenskt techbolag. Rebtels nya fästen är i de kubanska kvarteren i Miami och bland nigerianska migranter i Texas. Foto: Press/Ruvan Wijesooriya

Migranter i USA sätter ny fart på Rebtel

Analytiker: Trump värd 16 miljarder för Twitter

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Därför investerar Kamprad-familjen i Handiscover

Handisovers vd Stefan Archambeaud och Ikea-grundaren Ingvar Kampard.
Handisovers vd Stefan Archambeaud och Ikea-grundaren Ingvar Kampard. Foto: Handiscover/TT
Skånska Handiscover tar in kapital från Kamprad-familjens stiftelse. ”Vi är glada och stolta att ha fått in en så erfaren, långsiktig och entreprenörsdriven investerare”, säger vd:n Sebastien Archambeaud.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Ett Airbnb för resenärer med begränsad rörlighet. Så kan man beskriva skånska Handiscover (NTL). Tjänsten förmedlar semesterboende och hotell till personer som behöver detaljerad information om till exempel trappsteg och trösklar i semesterboendet.

Sedan tidigare har Handiscover lockat investerare som Dominika Peczynski (NTL) och Dušan Stojanović (NTL), den senare genom uthyrningsbolaget Adriatic Home. Nu tar bolaget in 6 miljoner kronor i en runda som leds av Entreprenörinvest Sverige, som ägs av Familjen Kamprads stiftelse.

Läs även: Sveriges 52 mäktigaste tech-investerare: Dušan Stojanović 

”Handiscover är inte bara en sympatisk tjänst, vi tror också att det är en väldigt bra affärsidé. Dessutom är personerna bakom bolaget dedikerade och har mycket relevant erfarenhet”, säger Eva Nyvaller, vd på Entreprenörinvest.

I dag förmedlar Handiscover fler än 4 000 boenden i 37 länder genom att matcha rörelsehindrade resenärer med både professionella och privata uthyrare.

”Vi är glada och stolta att ha fått in en så erfaren, långsiktig och entreprenörsdriven investerare. Under 2016 har vi kunnat bevisa vår relevans för vår målgrupp och förberett för skalning i Europa. Med denna runda kan vi nu genomföra det och bygga vidare på vårt internationella team”, säger Sebastien Archambeaud, vd för och grundare av Handiscover.

Tidigare har Entreprenörinvest gått in i bolag som molntjänsten Arifiq och röntgenbolaget Solutions for Tomorrow.

Läs även: Dominika blir delägare i ”Airbnb för funktionshindrade” 


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post