Hoppa till innehållet

Därför saknas Apple Music i Tres musiktjänst

Mobiloperatören Tre utökar sin fria musikstreaming med Soundcloud och Google Play. Alla stora streamingtjänster ingår därmed nu i operatörens gratisutbud – utom Apple Music.

Tres informationschef Kamran Alemdar
Tres informationschef Kamran AlemdarFoto: Tre

Det var i höstas som mobiloperatören Tre införde fri dataanvändning på musikstreaming. Tjänsten gällde initialt Spotify, Deezer och Tidal. Nu utökas erbjudandet med musiktjänsterna Soundcloud och Google Play.

”Vi är jätteglada att kunna addera ytterligare musikstreamingtjänster till vårt erbjudande, men det innebär inte att vårt arbete med att utveckla tjänsten upphör. Så länge det är tekniskt möjligt och intresse finns är vår ambition att släppa musiken fri för alla våra kunder”, säger Per Schelin, chef för produkt- och verksamhetsutveckling på Tre Sverige.

Per Schelin, chef för produkt- och verksamhetsutveckling på Tre Sverige.

Fri surf på musikstreaming innebär att Tres mobil- och bredbandskunder kan streama musik fritt via tjänsterna Spotify, Deezer, Google Play Musik, Soundcloud och Tidal utan att det påverkar kundernas surfpott.

Läs mer: Soundcloud i avtal med Sony - utmanar Spotify

Apple Music är därmed den enda stora streamingtjänsten som lyser med sin frånvaro. Enligt Tres informationschef Kamran Alemdar beror detta på tekniska problem.

”Vi hade en del tekniska utmaningar med Apple Music initialt. Men vi hoppas att kunna addera tjänsten till vårt erbjudande inom en snar framtid”, säger han, utan att vilja gå in på fler detaljer än så.

Innehåll från ChargeNodeAnnons

Optimera elbilsladdningen och spara pengar

En smart laddtjänst är ett viktigt verktyg för företag och fastighetsägare som vill hålla nere sina elkostnader och samtidigt tillhandahålla elbilsladdning.

Senast 2027 ska alla svenska elnätsföretag ha infört effektbaserad prissättning vilket innebär debitering utifrån effektuttag. Redan idag tillämpas modellen bland elnätsföretagen eller så planeras det för fullt för ett införande. Med effektbaserad prissättning ska man motiveras till att sprida ut sin elanvändning. Detta innebär att man undviker effekttoppar vilket främjar effektivt nätutnyttjande. 

Elbilsladdning och effektbaserad prissättning kan därför innebära problem om man inte tänker till från start. Med ChargeNodes smarta ladd- och betaltjänst är det möjligt att plana ut effektkurvan och därigenom slippa dyra effektavgifter. Användarna anger avresetiden i företagets app och sedan prioriterar ladd- och betaltjänsten i vilken ordning bilarna ska laddas. 

– Vårt laddsystem har funktionen lastbalansering i kombination med en smart laddtjänst så att medlemmarnas bilar laddas utifrån parkeringstid. Det är alltså kombinationen av lastbalansering och smart laddtjänst som gör att anläggningsägaren kan hålla nere sin elanvändning och därigenom slippa dyra effektavgifter, säger Richard Forssell på ChargeNode.

En annan fördel är att ChargeNodes laddsystem med sin centraliserade laddstyrning har betydligt färre komponenter än traditionella lösningar. Det innebär effektiv och billig förvaltning efter garantiperiodens slut. 

– Vi rekommenderar att företag och fastighetsägare tänker igenom hur laddinfrastrukturen ska förvaltas över tid, säger Richard Forssell.

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ChargeNode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera