De erbjuder gratis el till alla Tesla-ägare

Driftavbrott stor risk för många företag SPONSRAT AV Coromatic

"Nonsensförklaringar om KNC-konkursen"

Så vill ex-piraten rädda mediehusen

Bitcoinkursen knäckte KNC Miner – ansöker om konkurs

De erbjuder gratis el till alla Tesla-ägare

Christoffer Svanberg, marknadschef på Skellefteå Kraft, och en av Teslas ”Super charger”-stationer.
Christoffer Svanberg, marknadschef på Skellefteå Kraft, och en av Teslas ”Super charger”-stationer. Foto: Skellefteå Kraft / Tesla
Skellefteå Kraft erbjuder gratis el till alla kunder med en Tesla i garaget. Erbjudandet ska räcka till bilkörande på upp till 1.500 mil om året.
Facebook
Twitter
E-post
Öka textstorlek

Skellefteå Kraft fördjupar sitt samarbete med den amerikanska elbilstillverkaren Tesla. Alla svenska kunder, som även är Tesla-ägare får gratis el-laddning i hemmet som räcker för att köra bilen i 1.500 mil om året i tre år.

”I hemmet laddar man direkt i eluttaget under natten. Det tar cirka 7-8 timmar för en laddning som räcker för cirka 30 mil”, säger Christoffer Svanberg, marknadschef marknad på Skellefteå Kraft.

Skellefteå Kraft blir även exklusiv leverantör till samtliga Teslas egna el-stationer i Sverige, de så kallade Supercharger-stationerna.

”Skellefteå Kraft är det första energibolaget vi samarbetar med på det här sättet”, säger Peter Bardenfleth-Hansen, Nordenchef på Tesla.

Det har nu gått ett knappt år sedan Skellefteå Kraft blev ensam leverantör av el till den amerikanska el-bilstillverkarens 14 så kallade Supercharger-stationer i Sverige.

”Detta är ett sätt för oss att vara med och driva utvecklingen av fosilfria transporter. Det är en del av morgondagens miljöutmaningar”, säger Christoffer Svanberg på Skellefteå Kraft.

Hur många kunder med Tesla-bilar har ni?

”Det vet jag inte. Men Skellefteå Kraft har cirka 100.000 privatkunder i hela landet. Och vårt erbjudande gäller alla befintliga och blivande Tesla-ägare i Sverige”, säger han.

Det finns cirka 1.300 Teslaägare i Sverige idag.

På Teslas Supercharger-stationer kan man ladda för 270 kilometers körning på 30 minuter. Idag levererar Skellefteå Kraft el till Teslas 14 el-stationer i Sverige. De finns på följande orter: Arboga, Falkenberg, Gävle, Jung, Karlstad, Lagan, Löddeköpinge, Uddevalla, Krokom, Mora, Sundsvall, Tystberga, Sollentuna och Ödeshög.

Tesla har idag 212 Supercharger-stationer i Europa och mer än 3.425 Supercharger-stationer världen över.

Facebook
Twitter
E-post