Hoppa till innehållet

De tar plats i Stings inkubator

Sting har valt fem nya bolag till sitt inkubatorsprogram. Bolagen erbjuder bland annat videosamtal med specialistläkare på nätet och uthyrning av möbler.

Grundarna (från vänster, övre raden): Pontus Gustafsson, Marie Rudenstam och Sebastian Rudenstam från Beleco; Paulos Kidane, Mikael Erneberg, Alex Hedberg, Florian Curinga och Niveditha Anusuya Thiruchelvan från Evam System;
Johan Eriksson, Christian Tärnholm och Thomas Ehrengren från Medicheck;
Tobias Rydell från CE-Check samt Hossein Shahrokni från LocalLife. Foto: Sting
Grundarna (från vänster, övre raden): Pontus Gustafsson, Marie Rudenstam och Sebastian Rudenstam från Beleco; Paulos Kidane, Mikael Erneberg, Alex Hedberg, Florian Curinga och Niveditha Anusuya Thiruchelvan från Evam System; Johan Eriksson, Christian Tärnholm och Thomas Ehrengren från Medicheck; Tobias Rydell från CE-Check samt Hossein Shahrokni från LocalLife. Foto: StingBild: Sting

Över 150 startup-bolag söker till Stings inkubatorprogram Sting Incubate varje år och 10-12 av dem antas.

Bolagen som valts till den första omgången för 2017 är Medicheck, som erbjuder specialistläkartjänster på nätet, Beleco, som är en marknadsplats för uthyrning av möbler, CE-analystjänsten CE-Check, H&E Solutions som utvecklar kommunikationssystem för att förbättra trafiksäkerheten samt Local Life, som utvecklar teknik som låter grannar komma i kontakt med varandra.

Bolagen som deltar i programmet har möjlighet att få 300.000 kronor av Propel Capital, investeringsbolaget som enbart investerar i Sting-bolag. Deltagarna får också coachning i mellan sex och 18 månader och kontorsplats i lokalerna för någon av startuphubbarna SUP46, Things eller H2.

Det blir första gången fem bolag börjar programmet samtidigt.

"Vi kommer att starta tre Sting Incubate-batcher under 2017 med 3-5 bolag per omgång. I årets första batch finns fem spännande bolag från fem olika branscher, alla med starka team och nytänkande affärsidéer som fyller ett stort behov i marknaden. Flera har dessutom potential att bli disruptiva inom sina respektive områden", säger Karin Ruiz, affärscoach på Sting i ett pressmeddelande.

 


 

Bolagen som antagits till Stings inkubatorprogram

Beleco

Beleco är en marknadsplats och community för uthyrning av möbler. Privatpersoner
och företagarekan hyra, hyr-köpa eller köpa både nya och second hand-möbler. Beleco erbjuder också montering och bortforsling.

CE-Check

CE-Check är en webbtjänst som genom en rad frågor analyserar produkter och listar de CE-märkningsdirektiv som produkten ska överensstämma med. Tanken är att man inte längre ska behöva en CE-konsult för att CE-märka produkter.

Evam System

H&E Solutions utvecklar smarta kommunikationssystem för att förbättra trafiksäkerheten. Bolagets produkt Evam System kan varna bilister om förändrade trafiksituationer, till exempel ett utryckande fordon, genom att använda redan inbyggda funktioner i bilarnas radiosystem.

Local Life

Local Life utvecklar teknik som låter grannar komma i kontakt med varandra och självorganisera på ett säkert sätt. Tanken är att skapa starkare identitet, tillit, trygghet och hållbarhet i lokalsamhället.

Medicheck

Medicheck gör det möjligt för personer med kroniska sjukdomar att kommunicera med specialistläkare på nätet. Specialistläkarna ger råd via videosamtal eller meddelanden. De använder Medichecks plattform för att planera, genomföra och dokumentera möten.

Innehåll från Exclusive NetworksAnnons

Upptäck framtidens datalagring med Cloudian

Cloudian omdefinierar datalagring med innovativa lösningar som hanterar ostrukturerad data i stor skala, så att organisationer kan dra största möjliga nytta av denna värdefulla tillgång. Med ett öga på framtiden prioriterar Cloudian säkerhet, enkel skalbarhet och sömlös integration med populära AI- och dataanalysverktyg.

I takt med att mängden digital information ökar ställs allt fler företag inför utmaningen att effektivt hantera och utvinna värde ur ostrukturerad data som bilder, dokument och maskindata. Cloudians främsta mål sedan företaget grundades 2011 har varit att tillhandahålla innovativa och skalbara datalagringslösningar, vilket har blivit allt mer relevant med den exponentiella tillväxten av data som genereras av AI-applikationer, arbetsbelastningar för dataanalys och IoT-enheter (Internet of Things). Cloudians flaggskeppsplattform HyperStore erbjuder nästa generations S3-kompatibla objektlagring och skapar ett effektivt, AI-optimerat data lake-ekosystem. Halvor Evensen, Regional Sales Manager för Norden och Baltikum, kommenterar:

– Ostrukturerad data, som inte följer en specifik modell eller ett specifikt format, utgör en stor del av all data som skapas idag. Dess värde förblir dock ofta outnyttjat på grund av svårigheter med hantering och analys. Det är viktigt att företag förstår de möjligheter som dagens dataexplosion innebär. Cloudians lösningar är inte bara utformade för att skydda information utan också för att ge organisationer möjlighet att utnyttja denna data för innovation och tillväxt.

Säkerhet och skalbarhet: Cloudians löfte

Cloudians plattform har blivit känd för sin förmåga att hantera stora datamängder och för sitt fokus på säkerhet. Erkänd för sin robusta hantering av massiva datauppsättningar, prioriterar Cloudian säkerhet med funktioner som datakryptering och nyckelhantering, tillsammans med S3 Object Lock för att skydda data mot ransomware genom att göra den oföränderlig. Denna säkerhetsnivå, kombinerat med plattformens skalbarhet, har lett till att flera statliga och offentliga organisationer i Europa har valt Cloudian som en lösning. Halvor fortsätter:

– Säkerhet är hörnstenen i allt vi gör. Våra kunder värderar möjligheten att behålla full kontroll över sina data, samtidigt som de också kan skalas upp vid behov.

Lösningar för den moderna digitala eran

Cloudian fokuserar på att möta behoven hos större företag som står inför utmaningen att hantera omfattande datamängder på ett sätt som är både effektivt och kostnadseffektivt. Genom att noggrant lyssna och anpassa sig till varje organisations unika krav har Cloudian etablerat sig som en tankeledare inom datalagring, alltid med målet att förenkla komplexiteten i den digitala världen

– Genom att anamma rätt strategier för datalagring kan företag inte bara skydda sin mest värdefulla tillgång - data - utan också omvandla den till en katalysator för innovation och tillväxt. Vårt mål är att hjälpa stora organisationer att navigera i datalagringslandskapet med våra skräddarsydda lösningar, avslutar Halvor.

 

 

Mer från Exclusive Networks

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Exclusive Networks och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera