Hoppa till innehållet

Digiexam: ”Cirka 40 procent av gymnasieeleverna använder oss”

Edtechbolaget Digiexam har mer än fördubblat omsättningen under fjolåret. Bolaget med sina digitala skolprov fortsätter att satsa på tillväxt på fokusmarknaderna Sverige och USA.

Digiexams grundare Nima Marefat och Johan Hägglund på Handelshögskolan i Stockholm.
Digiexams grundare Nima Marefat och Johan Hägglund på Handelshögskolan i Stockholm.Foto: C-G Flinck.

Edtechbolaget Digiexam (NTL) har haft en stark tillväxt i Sverige det senaste året. Bolaget som grundades 2012 av Nima Marefat och Johan Hägglund. I dag, fem år senare skriver närmare 40 procent av alla svenska gymnasieelever prov med Digiexam, enligt Gustaf Nordbäck, operativ chef på Digiexam.

”Det har varit en fantastisk tillväxt. Fler och fler lärare har sett värdet i att gå över till digitala prov, inte bara för elevernas skull men även för hur det effektiviserar lärarnas administrativa börda”, säger Gustaf Nordbäck, operativ chef på Digiexam. 

När Di Digital når honom är han i New York. Vanligtvis bor han i London men pendlar mellan USA och Storbritannien, två länder dit Digiexam har expanderat till.  

”Vi gick in i USA för lite över ett år sedan och det är ett av våra fokusområden. USA är en jättemöjlighet för oss och det är en mer mogen marknad”, säger han.

Läs även: Digiexam värderas till nära 300 miljoner 

Digiexam har sett omsättningen öka substantiellt sedan 2014. För det senaste räkenskapsåret 2016 uppgick bolagets intäkter till 6,5 miljoner kronor, vilket är mer än en fördubbling sedan 2015, då bolaget omsatte 2,9 Mkr. 

”Vi såg en väldigt stark tillväxt i Sverige, där vi fått in Stockholms stad, Malmö och Nacka som kunder. Även i USA fick vi många nya kunder, bland annat Georgetown University och Wharton”, säger Gustaf Nordbäck. 

USA är en jättemöjlighet för oss och det är en mer mogen marknad.

Samtidigt fortsätter förlusterna att öka. Från 2015, då de låg på 3,2 Mkr, har de ökat till 8,7 Mkr för fjolåret. 

”Vi fortsätter att investera i expansion främst i USA men också på produktsidan. Det går fort inom det digitala och det är viktigt att vi ligger i framkant. Samtidigt handlar det om att vara smart i hur man spenderar kapitalet”, säger Gustaf Nordbäck.

Läs även: Axis-bröderna: ”Behövs ett paradigmskifte i skolan” 

Än så länge har bolaget kapital så att det klarar sig. 

Digiexam tog in drygt 30 Mkr på våren 2016 av flera välkända investerare, bland dem Tradedoubler-medgrundaren Felix Hagnö och familjen Bonnier. I ägarkretsen finns även Spotify-veteranerna Sophia Bendz (NTL) och Gustav Söderström (NTL) samt finansmannen Sven Hagströmer (NTL). 

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera