Hoppa till innehållet

Dominika blir delägare i ”Airbnb för funktionshindrade”

Almi Invest Syd, affärsängeln Dušan Stojanović och pr-kvinnan Dominika Peczynski är alla med på tåget när Handiscover tar in 5 miljoner kronor.

Pr-kvinnan Dominika Peczynski (t.v.) och affärsängeln Dušan Stojanović (t.h.) investerar i Sebastien Archambeauds Handiscover (mitten).
Pr-kvinnan Dominika Peczynski (t.v.) och affärsängeln Dušan Stojanović (t.h.) investerar i Sebastien Archambeauds Handiscover (mitten).

Ett Airbnb för funktionshindrade resenärer. Så kan man beskriva skånska Handiscover. Tjänsten förmedlar semesterboende och hotell till personer som behöver detaljerad information om trappsteg, trösklar och handikappanpassning.

Nu avslutar bolaget sin första kapitalrunda. I själva verket rör det sig om två kapitalrundor som slagits ihop till en, enligt grundaren Sebastien Archambeaud. Di Digital har tidigare kunnat rapportera om den första delen i vilken affärsängeln Dušan Stojanović deltog.

Nu står det klart att Handiscover tar in totalt 5 miljoner kronor, 3 miljoner i riskkapital och 2 miljoner i lån.

Man räknar med att minst tio procent av befolkningen är rörelsehindrade

Bland de som går in med riskkapital kan nämnas Almi Invest Syd, affärsängeln Dušan Stojanović och Tord Wingren, platschef för Huawei i Lund. Dušan Stojanović går in via sitt bolag Adriatic Home, som hyr ut semesterboenden vid Adriatiska havet.

”Man räknar med att minst tio procent av befolkningen i västvärlden är rörelsehindrade i någon mån på grund av skador, funktionshinder, fetma eller ålder. Så det är en ganska stor grupp människor som är uteslutna från normalt resande”, säger Robert Vass på Almi Invest Syd till nyhetstjänsten Rapidus.

Med på ett hörn är även PR-kvinnan och före detta Army of Lovers-medlemmen Dominika Peczynski. Hon går in med en kombination av kapital och tjänster i utbyte mot 2 procent av bolaget.

”Sebastian och jag har känt varandra länge. Han hörde av sig i samband med lanseringen och jag tyckte det var ett bra upplägg att gå som delägare”, säger Dominika Peczynski som driver PR-firman Mafioso.

Idag finns tjänsten i Sverige och Storbritannien

Hon beskriver Handiscover som en ”bra affärsidé och en schysst produkt”.

”Handiscover kan ju förbättra livskvalitén för många familjer och kompisgäng där en av dem har funktionshinder. Mest intressant är ju Sebastiens personliga engagemang. Han har ju en son som är rörelsehindrad”, säger hon.

Handiscover är baserat i Båstad och grundades i fjol av Sebastien Archambeaud, en svensk entreprenör med rötterna i Frankrike. Pengarna från emissionen gå till nyanställningar och expansion.

”Idag finns tjänsten i Sverige och Storbritannien. Nu ska vi rulla ut tjänsten i resten av Europa”, säger Sebastien Archambeaud.

Dominika Peczynski var tidigare Sverigechef för otrohetssajten Victoria Milan. I fjol fick hon stor uppmärksamhet för sin relation med före detta finansminister Anders Borg. Paret är numera sambos.

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här 

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera