Superängeln Dušan Stojanović investerar i Airbnb för funktionshindrade

Driftavbrott stor risk för många företag SPONSRAT AV Coromatic

Bitcoinkursen knäckte KNC Miner – ansöker om konkurs

Fjellner: ”Peter Sunde sätter svenskt rekord i hyckleri”

Amazon börjar leverera matvaror i Tyskland

Superängeln Dušan Stojanović investerar i Airbnb för funktionshindrade

Dušan Stojanović, grundare av det internationella affärsängelnätverket True Global Ventures
Dušan Stojanović, grundare av det internationella affärsängelnätverket True Global Ventures
Affärsängeln Dušan Stojanović investerar knappt en miljon kronor i Handiscover, ett Airbnb för funktionshindrade. Bolaget stänger de närmaste veckorna sin första investeringsrunda på drygt 3 Mkr.
Facebook
Twitter
E-post
Öka textstorlek

Handiscover beskriver sig som den första sociala boendebokningssajten för personer med funktionshinder. Bolaget grundades i fjol av Sebastien Archambeaud, en svensk entreprenör med rötterna i Frankrike.

”Målet är att bli en global bokningssajt för funktionshindrade och äldre resenärer. Det räcker inte att göra som Airbnb och bara skriva ”rullstolsanpassad” på vissa annonser. Behoven är betydligt mer komplicerade än så”, säger Sebastien Archambeaud, vars son har en muskelsjukdom och är rullstolsberoende.

Bolaget är just nu i färd med att genomföra sin första investeringsrunda för att ta in såddkapital på drygt 3 Mkr. Sajten har varit igång sedan oktober i fjol, men lanseras brett först nu i dagarna.

Sebastien Archambeaud, vd och grundare av Handiscover.

”Vi är nästan klara med såddrundan och ser ut att få in fem affärsänglar och kanske ett riskkapitalbolag”, säger Sebastien Archambeaud utan att vilja gå in på fler detaljer än så.

Klart är dock att affärsängeln Dušan Stojanović investerar knappt en miljon kronor i bolaget och tar plats i styrelsen. Investeringen sker igenom ett av hans bolag, Adriatic Home, som hyr ut semesterboende i den Adriatiska regionen.

”Adriatic Home har nästan två miljoner besökare på sin hemsida som vi kommer kunna dra nytta av för att driva trafik till vår sajt”, säger Sebastien Archambeaud.

Han hoppas att den nuvarande rundan ska räcka till att bevisa att Handiscover har ett relevant erbjudande. En ny investeringsrunda på 6–10 Mkr ska genomföras innan sommaren.

Dušan Stojanović är en av Sveriges tyngsta privata investerare och grundare av det internationella affärsängelnätverket True Global Ventures, som samlar 32 tunga änglar med inriktning mot fintech i Silicon Valley, New York, Stockholm, Paris, Berlin, Beijing, Singapore och Hong Kong.

Läs även: Doldisen som är Sveriges tyngsta affärsängel

Han har varit verksam som affärsängel sedan 2005 då han investerade i de svenska betaltjänstföretagen Dibs och Payson, två affärer som kommit att lägga grunden för hans privata förmögenhet.

2013 tilldelades Dušan Stojanović utmärkelsen årets europeiska affärsängel efter att ha lyckats genomföra hela tre lyckade ”exits” inom loppet av en vecka. I fjol rankade Di Digital honom som nummer tre på en lista över ”De 20 mäktigaste investerarna i den svenska internetbranschen”.

Facebook
Twitter
E-post