Annons
Kim Lykke Sommer, vd för Menucard. Foto: Skärmdump från bolagsvideo.

Efter börsnedgången – Menucard stänger tjänst för privatpersoner

Nytt kapitel i svensk industrihistoria SPONSRAT AV Node Pole

Ubers vd och medgrundare Travis Kalanick avgick i förra veckan. Mediemogulen Arianna Huffington, som valdes in i Ubers styrelse i fjol, uppges få allt större inflytande över bolaget.

Ubers kris sätter skyhög värdering i gungning

Jan Erik Solem, vd och grundare av snillebolaget Mapillary.

Mapillarys vd: ”Då tar självkörande bilar över i storstäderna”

Googles dotterbolag Waymo var länge förknippat med sin självkörande bubbla ”Firefly”, som sedermera övergivits.

Waymo rekryterar Teslas tidigare hårdvaruchef

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Efter börsnedgången – Menucard stänger tjänst för privatpersoner

Kim Lykke Sommer, vd för Menucard. Foto: Skärmdump från bolagsvideo.
Kim Lykke Sommer, vd för Menucard. Foto: Skärmdump från bolagsvideo.
Aktietorgsbolaget Menucard stänger möjligheten för privatpersoner att nyregistrera sig som användare. Bolaget har rasat på börsen sedan noteringen i februari.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den danska restaurangappen Menucard stänger ned möjligheten för privatpersoner att nyregistrera sig som användare i bolagets tjänst. Det är nu endast företagskunder och deras medarbetare, kunder och medlemmar, samt aktieägare i Menucard, som kan ansluta sig till tjänsten.

Di Digital har tidigare rapporterat om den danska appen Menucards problem inför introduktionen på Aktietorget tidigare i år. Bolagets nyemission blev inte fulltecknad och premiären blev försenad. I februari tog Menucard slutligen steget in på Aktietorget – och har sedan dess fått se sin aktiekurs dala. Följ kursen här.

Menucard är en business-to-business-tjänst.

Läs mer: Restaurang-app faller i börspremiären 

Styrelsen bedömer att detta tydliggör Menucards erbjudande som en leverantör av tjänster inom business to business-segmentet, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Eftersom intäkten från privatpersoner endast genererat begränsade intäkter bedömer styrelsen att detta beslut inte har någon finansiell effekt för Menucard.

”Vi har länge upplevt att det funnits en missuppfattning på marknaden om att Menucards tjänst primärt är riktad mot privatpersoner, vilket är helt fel. Menucard är en business-to-business-tjänst och som ett led i att tydliggöra detta har vi beslutat att stänga möjligheten för privatpersoner att nyregistrera sig på tjänsten”, säger Kim Lykke Sommer, vd för Menucard.

Bolaget har i dagsläget cirka 280 anslutna restauranger och cirka 150 anslutna företag och upplever, enligt pressmeddelandet, för tillfället en kraftig tillväxt med ett ständigt ökande antal nya anslutna företag och restauranger.

Direkt / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post