Hoppa till innehållet

Epidemic Sound tar upp kampen med Soundtrack Your Brand

I veckan blev det klart att Soundtrack Your Brand tecknat avtal med Elite Hotels. Nu kontrar musikkonkurrenten Epidemic Sound genom att skriva avtal med braschorganisationen Visita.

David Stenmarck
David StenmarckFoto: Epidemic Sound

Sveriges caféer, restauranger och hotell är mitt uppe i en musikalisk omställning. Från ena hållet kommer företaget Soundtrack Your Brand, som säljer tjänster som bygger på Spotifys musikkatalog. Från andra hållet kommer bolaget Epidemic Sound som själva äger sin musik som ofta är olika typer av stämningsmusik. 

Svenska Epidemic Sound säljer främst till tv-bolag och onlineproducenter men har sedan ett och ett halvt år tillbaka en lösning för butiker och restauranger vilket gör dem till direkta konkurrenter med svenska Soundtrack Your Brand. 

Läs mer: Soundtrack Your Brand checkar in på hotell

“Ja, vi konkurrerar men med olika modeller. Den stora skillnaden är att vi tar bort mellanhänder som STIM och SAMI”, säger David Stenmarck, medgrundare och chef för lösningen In-Store Radio på Epidemic Sound. 

Epidemic Sound har i dagarna tecknat ett ramavtal med den svenska besöksnäringens branschorganisation Visita som nu marknadsför deras tjänst mot sina medlemmar.

“Vi har ett avtal med Soundtrack Your brand sen tidigare så nu har vi avtal med båda de bästa. I vissa fall vill man ha stämningsmusik snarare än listmusik och där kan man komma mycket billigare undan tack vare att Epidemic Sound skär bort mellanhänder”, säger Clemens Wantschura, CIO på Visita. 

Vi ser en oerhörd potential, det är därför vi satsar på produkten.

 

Epidemic Sound tog i fjol in 40 Mkr i finansiering från riskkapitalbolaget Creandum. Planen är att i år fördubbla bolagets omsättning till cirka 50 Mkr. In-Store Radio är ett av bolagets tydliga tillväxtområden.

“Vi ser en oerhörd potential, det är därför vi satsar på produkten. Vi har över 5000 restauranger, butiker och hotell anslutna globalt. Den största utmaningen nu är att nå ut till alla potentiella kunder och verkligen rulla ut internationellt”, säger David Stenmarck. 

Sverige har därmed två snabbväxande bolag inriktade på att sälja musiklicenser som båda siktar på världsmarknaden. Frågan är om det blir listmusiken eller stämningsmusiken som tar den största delen av kakan.

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera