Hoppa till innehållet

Fick in 10 miljoner – på 39 minuter

Att få in investerare är en utmaning för många startups. DNA-bolaget Dynamic Code löste sin finansiering på strax över en halvtimme.

Anne Kihlgren är vd och grundare av DNA-bolaget Dynamic Code.
Anne Kihlgren är vd och grundare av DNA-bolaget Dynamic Code.Foto: Henrik Lenngren

I går avslöjade Di Digital att Linköpingsbolaget Dynamic Code tagit in 10 miljoner kronor från riskkapitalbolaget Backing Minds (NTL). Samtidigt som den affären gick i lås startade bolaget också en kampanj på crowdfundingpplattformen Pepins.

Erbjudandet att teckna aktier öppnades under onsdagskvällen.

Det tog 39 minuter. Sen var hela erbjudandet fulltecknat. 285 investerare tecknade aktier för 10 miljoner kronor i en runda som värderar hela bolaget till 60 miljoner kronor. 

”För mig var det oväntat att det skulle gå så snabbt. Försäljningen var tänkt att pågå en månad och så tog den slut på 39 minuter. Jag tror att det har att göra med att folk kan relatera till potentialen både som kunder och delägare”, säger Anne Kihlgren, vd och grundare av Dynamic Code.

Dynamic Code utvecklar och säljer hemtester för sjukdomar baserat på DNA-teknik. Det handlar till exempel om tester för laktosintolerans och könssjukdomar. Bolaget omsatte i fjol 15,8 Mkr och gjorde ett resultat på 1,7 Mkr. 

Jag tror att det har att göra med att folk kan relatera till potentialen både som kunder och delägare.

Med 20 miljoner i kassan kommer bolaget att satsa på att utveckla e-handeln till en skalbar plattform.

”Poängen är att man kan köpa provet online, göra det hemma och få svaret genom att hämta det på nätet. Om det då finns behov av kontakt med en läkare för att till exempel få recept så kan man få det online”, säger Anne Kihlgren.

Läs mer: Backing Minds investerar i Dynamic Code

Många entreprenörer söker kapital, vad är ditt tips till dem?

”Se till att ha en produkt eller tjänst som folk kan relatera till och se värdet i”, säger Anne Kihlgren.

Här kan du se bolagets pitchdeck – kanske något för kapitalsökande entreprenörer att ta inspiration av.

Känns det lite surt att ni kanske sålde aktierna till ett för lågt pris givet det stora intresset?

”Nej, jag har inga sådana tankar. Jag är jätteglad över att vi fått in flera hundra investerare och fått in den finansiering vi behöver.”

Mer om Dynamic Code i senaste Digitalpodden:

https://embed.acast.com/digitalpodden/spotifyskoprad-fingerprintsusa-kopochbackingminds-perfekta-produkt

Du hittar även Digitalpodden på Acast och direkt i iTunes


Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl

 

Innehåll från ChargeNodeAnnons

Optimera elbilsladdningen och spara pengar

En smart laddtjänst är ett viktigt verktyg för företag och fastighetsägare som vill hålla nere sina elkostnader och samtidigt tillhandahålla elbilsladdning.

Senast 2027 ska alla svenska elnätsföretag ha infört effektbaserad prissättning vilket innebär debitering utifrån effektuttag. Redan idag tillämpas modellen bland elnätsföretagen eller så planeras det för fullt för ett införande. Med effektbaserad prissättning ska man motiveras till att sprida ut sin elanvändning. Detta innebär att man undviker effekttoppar vilket främjar effektivt nätutnyttjande. 

Elbilsladdning och effektbaserad prissättning kan därför innebära problem om man inte tänker till från start. Med ChargeNodes smarta ladd- och betaltjänst är det möjligt att plana ut effektkurvan och därigenom slippa dyra effektavgifter. Användarna anger avresetiden i företagets app och sedan prioriterar ladd- och betaltjänsten i vilken ordning bilarna ska laddas. 

– Vårt laddsystem har funktionen lastbalansering i kombination med en smart laddtjänst så att medlemmarnas bilar laddas utifrån parkeringstid. Det är alltså kombinationen av lastbalansering och smart laddtjänst som gör att anläggningsägaren kan hålla nere sin elanvändning och därigenom slippa dyra effektavgifter, säger Richard Forssell på ChargeNode.

En annan fördel är att ChargeNodes laddsystem med sin centraliserade laddstyrning har betydligt färre komponenter än traditionella lösningar. Det innebär effektiv och billig förvaltning efter garantiperiodens slut. 

– Vi rekommenderar att företag och fastighetsägare tänker igenom hur laddinfrastrukturen ska förvaltas över tid, säger Richard Forssell.

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ChargeNode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera