Hoppa till innehållet

Försvarsmakten lanserar träningsapp

Försvarsmakten hoppar på trenden med träningsappar genom att släppa en egen. Under dess första dag toppade den listan på App store med över 10 000 nedladdningar.

Försvarets träningsapp FMTK hade laddats ned drygt 10 000 gånger under första dagen.
Försvarets träningsapp FMTK hade laddats ned drygt 10 000 gånger under första dagen.

Trots reklamkampanjer, informationsträffar och förberedande utbildningsprojekt har Försvarsmakten svårt att locka tillräckligt många rekryter. Med den nya träningsappen, som fått namnet FMTK, hoppas man ändra på den saken – och även allmänhetens syn på myndigheten i stort.

”Jag är helt övertygad om att intresset för Försvarsmakten kommer att öka och att man kommer att se oss i ett annat perspektiv, inte bara utifrån vår huvuduppgift, den väpnade striden, utan en massa andra kompetensområden som vi besitter”, säger Robert Forss, marknadsansvarig på Försvarsmakten.  

Träning är ett av de områden som Försvaret vill lyfta fram och har därför lanserat appen FMTK, som är en del av Försvarsmaktens träningsklubb.

”Bakgrunden var att vi såg ett behov av att kommunicera vår träning internt och från det också att bidra till att kommunicera externt. Vår träningsfilosofi är gångbar för alla” säger Robert Forss.

-ECQ2DDeePU

Träningsappen FMTK är framtagen med Försvarsmaktens träningsklubb.

Lanseringen har följts av en stor reklamkampanj som verkar ha gett resultat, i alla fall sett till antalet nedladdningar. Enligt Försvarsmakten laddades appen ner 10 500 gånger under det första dygnet och klev även upp som nummer ett på nedladdningslistan i App store.

Men det är inte första gången som Försvarsmakten släpper appar för att nå ut till allmänheten. Myndigheten har tidigare lanserat ett antal i samband med olika rekryteringskampanjer. Till skillnad från dem ska den nya träningsappen fortsätta att utvecklas över tid.

”Vi kommer att fortsätta att lägga upp nya övningar och det här är en långsiktigt levande app”, säger Robert Forss.

Läs även: Magine-grundare bakom ny träningstjänst

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera