Hoppa till innehållet

Från fotboll till magbesvär – här är Football Addicts-veteranens nya app

Han var största ägaren i Football Addicts. Nu har Anders Elfving lämnat fotbollen bakom sig och lanserat AI-appen Tummy lab som ska förbättra livet för de som lider av magbesvär.

Tummy Labs grundare Anders Carling och Anders Elfving.
Tummy Labs grundare Anders Carling och Anders Elfving.

Anders Elfving är en av grundarna och storägarna av Göteborgsbolaget Football Addicts (NTL). För ett par år sedan bestämde han sig för att lämna fotbollen bakom sig. Tillsammans med medgrundaren Anders Carling sålde han en stor del av sitt ägande i Football Addicts till Creandum för att satsa på något nytt.

”Fotball Addicts gick bättre och bättre och jag kände att om jag fortsatte med det skulle fotboll bli hela mitt liv. Det var egentligen inte min passion”, säger Anders Elfving.

Han hade tidigare fått problem med magen och fick rådet av läkare att göra ett excel-ark med en kolumn med vad han åt och en annan med hur han mådde. Därefter skulle han själv kunna analysera sin livstil.

Läs även: Genombrott för svenskt medtech-bolag – skriver på med landstinget

Efter att ha tagit fram egna appar kändes ett excelark ganska mediokert. I stället började han fundera på hur man kunde göra ett digitalt verktyg som kunde hjälpa personer som drabbats av samma problem som han. Och Anders Elfving är inte ensam, mellan 10–15 procent av Sveriges befolkning lider av tarmbesvär, eller IBS.

Foto:

Tummy Lab ger användarna med magproblem ett verktyg för att förbättra sitt välmående. Foto: Tummy Lab

Anders Elfving fick med sig Anders Carling, även han medgrundare till Fotball Addicts, och i september förra året lanserades appen Tummy Lab (NTL). Med hjälp av artificiell intelligens kan appen hitta samband mellan användarens matintag, välmående och toalettbesök. På det viset kan användare få hjälp att hitta vilken kost som bäst passar deras mage.

”Upplevelsen jag fick var att folk var väldigt ensamma om sina problem. När man går till läkare skickar de ofta hem en utan att kunna hjälpa en. Andra skrattar bort det med råden: ät mer fiber och försök slappna av. Det finns helt klart behov av nya verktyg”, säger Anders Elfving.

Läs även: Digitala vårdcentralen Kry tar in 60 miljoner – vill ut i Europa

Bolaget kvalade i december i fjol in till Springfield Projects acceleratorprogram och har tagit emot en investering på 500 000 kronor. Sedan lanseringen har Tummy Labs laddats ned 30 000 gånger.

Nästa steg för bolaget är att få in nytt kapital, både för att vidarutveckla appen men även för att nå ut till fler. Än har grundarna inte bestämt hur stor investering de söker.

”Magbesvär är en miljardmarknad och vi är först ut med denna typ av verktyg, nu behöver vi berätta att vi finns”, säger Anders Elfving. 

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här 

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera