Hoppa till innehållet

Fyndiq varslar 22 personer – outsourcar kundtjänsten

E-handelsbolaget Fyndiq gör sig av med sin kundtjänstavdelning och varslar 22 personer. Enligt vd:n Dinesh Nayar ska kundtjänsten i stället skötas av tredje part.

 

Fyndiqs vd och medgrundare Dinesh Nayar.
Fyndiqs vd och medgrundare Dinesh Nayar.Bild: Sammy Steen

Totalt varslas 22 personer sparken från e-handelsbolaget Fyndiq då bolaget lägger över kundtjänsten på tredje part.

Sedan ett halvår tillbaka har Fyndiq jobbat med en tredje part som skött delar av kundtjänsten. Det är detta bolag som nu kommer att utföra merparten av arbetet.

”Vi har ett kärnteam hos som fortsatt kommer att arbeta med kundtjänst, men det har mer med produktutvecklingen att göra”, säger bolagets vd Dinesh Nayar.

Det är andra gången i år Fyndiq gör sig av med anställda.

Fyndiq har kallats för nätets Ullared och e-handelsbolaget har vuxit med raketfart. 2015 växte omsättningen med 120 procent till 302 Mkr. Men i våras tvingades bolaget göra en tvärnit då deras jättesatsning i Tyskland inte bar frukt och en dryg fjärdedel av de anställda tvingades lämna bolaget.

Läs mer: Tufft år för e-handelsbolag på börsen

I stället för att satsa på kraftig tillväxt i Tyskland valde bolaget då att satsa på lönsamhet i Sverige.

Dinesh Nayar säger dock till Di Digital att det inte är besparingsiver som ligger bakom den nya kundtjänststrategin.

”Nej, tvärtom. Under en tid har vi tittat på hur vi bygger en kundupplevelse som möter kunden och de behov som finns framåt. Där ser vi att en mer tillgänglig kundtjänst är en mycket bra investering”, säger Dinesh Nayar.

Läs mer: Fyndiq visar svarta siffror efter sparpaketet

Sedan början av november har Fyndiq utökat öppettiderna fram till klockan 20 på vardagar, och helgöppet mellan klockan 10 och 16. Målet är att kundtjänsten ska ha öppet dygnet runt.

”Vi är ett techbolag. Vår kärnverksamhet är produktutveckling, inte bemanning av manuellt kundtjänstarbete”, säger Dinesh Nayar.

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera