Hoppa till innehållet

General Assembly intar Sverige – ska utbilda storbolagen i tech

Med praktiska utbildningar i tech vill General Assembly vässa kompetensen hos storbolagen. I höst kommer man till Norden. ”Vi behandlar läroplanen som en mjukvara och uppdaterar den nästan varje månad”, säger Europa-chefen till Di Digital.

Dora Streiffert, vd på Trigger Stockholm, Anand Chopra-McGowan, Europachef på General Assembly och Svetlana Knyazeva, chef för företagsförsäljning på General Assembly.
Dora Streiffert, vd på Trigger Stockholm, Anand Chopra-McGowan, Europachef på General Assembly och Svetlana Knyazeva, chef för företagsförsäljning på General Assembly.

I våras slog Singularity University, en startupskola från Silicon Valley, upp portarna i Köpenhamn.

Nu har den nordiska techsektorns växande betydelse lockat ytterligare ett amerikanskt utbildningsföretag över Atlanten.

Den primära målgruppen är sådana som jobbar på ett storbolag som märker att deras roll håller på att förändras

I höst kommer nämligen techskolan General Assembly till Stockholm och Oslo. Bolaget har tagit in motsvarande över 800 miljoner kronor i finansiering, grundades 2011 i New York och finns idag i ett 20-tal städer runtom i världen.

Läs även: Hon tar Silicon Valleys hetaste skola till Skandinavien

General Assemblys utbud består av längre och kortare kurser i olika digitala ämnen såsom programmering, UX-design, dataanalys och digital marknadsföring. Bland kunderna finns bland annat Spotify, New York Times och Visa.

”Tanken är att hjälpa eleverna att bygga praktiska digitala färdigheter inom vissa nyckelämnen, som digital marknadsföring och digital produktutveckling", säger General Assemblys Europa-chef Anand Chopra-McGowan till Di Digital och fortsätter:

”Den primära målgruppen är sådana som jobbar på ett storbolag som märker att deras roll håller på att förändras eller personer som skulle vilja jobba på stora företag och behöver få praktisk kunskap snabbt.”

Under hösten kommer General Assembly att i samarbete med PR- och utvecklingsbyrån Trigger att börja erbjuda bootcamps inom bland annat digital marknadsföring och produktutveckling på en kontorsklubb i Stockholm.

Men Anand Chopra-McGowan hoppas att satsningen ska slå så väl ut att General Assembly kan öppna ett fysiskt campus i Norden framöver. Än så länge finns bolagets enda europeiska campus i London.

”Stockholm är på många sätt i fronten av startup- och techvärlden. Men det är ju en spjutspets. Bland större och mer traditionella företag är behovet av digitala kunskaper fortfarande stort", säger han.

Läs även: Nordic Capital skickar chefer till hajpad startupskola

Det stora värdet i General Assemblys kurser är enligt Europa-chefen att de är väldigt yrkesinriktade.

”Vi skiljer oss från traditionella akademiska institutioner genom att vår läroplan ändras i takt med vad stora företag vill ha hos sina anställda. Vi behandlar läroplanen som en mjukvara och uppdaterar den nästan varje månad.”

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera