Hoppa till innehållet

Google köper startup i Umeå

Google köper Umeåbolaget Limes Audio, enligt ett inlägg på techjättens blogg. Förvärvet av det svenska ljudbolaget ska förbättra Googles mötestjänster.

Lena Fridlund Forsgren, investeringsansvarig på Partnerinvest Norr, Fredrik Lindström, grundare av Limes Audio, Sandra Finér, föredetta vd på Limes Audio, Markus Olsson, vd på Fort Knox Förvaring, Linn Nilsson, investeringsansvarig på Inlandsinnovation.
Lena Fridlund Forsgren, investeringsansvarig på Partnerinvest Norr, Fredrik Lindström, grundare av Limes Audio, Sandra Finér, föredetta vd på Limes Audio, Markus Olsson, vd på Fort Knox Förvaring, Linn Nilsson, investeringsansvarig på Inlandsinnovation.

Limes Audio (NTL) grundades 2007 av Fredric Lindström and Christian Schüldt. Målet var att förbättra ljudkvalitén på konversationer oavsett vilken miljö personerna befann sig i eller vad avståndet mellan dem var. Limes Audio har tagit fram en mjukvara som enligt bolaget är en av de bästa för att ta bort ekot som ofta tillkommer i samtal över telefon och på nätet.

Under torsdagen blev det känt att Google köper Limes Audio för en ej offentliggjord summa. På Googles blogg skriver techjätten att i och med att fler och fler använder sig av videokonferenser är det av yttersta vikt att det finns kostnadseffektiva lösningar för bra ljudkvalité.

”En av de största utmaningarna för en bra videokonferens är ljudkvaliteten. I dag är mötesrummen i olika former och storlekar vilket kan vara utmanande för akustiken. Dessutom kan en dålig internetuppkoppling förhindra bra kvalité på videokonferenssamtal”, skriver Googles produktchef Serge Lachapelle på bloggen.

”Limes Audio har byggt lösningar som tar bort störande brus, förvrängningar och ekon som kan påverka videokonferenser och telefonmöten negativt.”

Läs även: Apple prisar svenska musikappen Auxy

Limes Audio har i dag kontor i Umeå, Stockholm och Palo Alto och har cirka 20 anställda. Under 2015 hade bolaget en omsättning på 18,8 miljoner kronor och en förlust på 2,3 Mkr.

På ägarlistan finns såväl Fort Knox Förvaring och Partnerinvest Norr, som deltog i en nyemission på 20 Mkr i fjol. Även statliga Almi Invest och Inlands Innovation, som ägde 35 procent av bolaget vid försäljningstillfället, har investerat i Limes Audio.

Limes Audio skriver på sin hemsida att alla förfrågningar om förvärvet ska besvaras av Google. Grundarna gör däremot ett skriftligt uttalande

”Vi är mycket glada över att gå över till Google, där vi kommer att fortsätta att jobba i linje med vår passion och fortsätta att arbeta för att alla röstsamtal ska låta lika högt och tydligt, oavsett avståndet eller miljön.”

Läs även: Bekräftat: Facebook köper dansk Tobii-konkurrent

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här 

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera