Annons
Patric Lanhed har gjort världens första betalning med ett chip inopererat i handen.

Han är först i världen med att betala med handen

Därför lyckas datadrivna säljorganisationer bättre SPONSRAT AV Qlik

Tom Xiong och Jacob Lovén, som står bakom Di Digitals nya gästpodd den Digitala Draken.

”Lär av Alibaba – innan det är försent”

Finansmannen Sven Hagströmer är styrelseordförande i Creades.

Creades investerar i kassadödare

New York Times är ett av mediehusen som testar Googles robot som ska stoppa hatiska inlägg i kommentarsfält.

Google-robot ska stoppa näthatare

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Han är först i världen med att betala med handen

Patric Lanhed har gjort världens första betalning med ett chip inopererat i handen.
Patric Lanhed har gjort världens första betalning med ett chip inopererat i handen. Foto: Youtube
Utvecklaren Patric Lanhed har fångat världens intresse. Han har opererat in ett chip som gör att han nu kan betala med sin hand. "Framtiden för biohacking är enorm", säger han. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Malmöbon Patric Lanhed har väckt världens intresse med en video där han genomför världens första betalning med ett implanterat chip i handen. 

b9T7YvCvCyQ

I videon gör Patric Lanhed en överföring från Euro till Bitcoin direkt med handen. Men han påpekar att betalningsexperimentet egentligen bara är ett första test. 

"Själva betalningen i sig är egentligen inte det stora. Med vårt api är det möjligt för ägaren till chipet att använda många applikationer samtidigt. Vi ser att företag nu kan skapa sina egna tjänster ovanpå detta, det är ett enkelt gränssnitt för slutanvändaren där det dagliga livet blir förenklat", säger Patric Lanhed. 

Chipet som han själv opererat in i handen går alltså att använda till långt mer än betalningar och kan lika gärna hantera resedokument, autentisering eller identifikation. 

Patric Lanhed jobbar till vardags på kommunikationsbyrån DigitasLBi i Malmö. Betalchipet är ett sidoprojekt som han arbetar med tillsammans med utvecklarna Hektor Wallin och Juanjo Taras. Det är tydligt att Patric Lanhed brinner för biohacking. 

"Framtiden för biohacking är enorm och kan lösa många frågor kring hur vi människor tar hand om våra kroppar. Tänk scenariot där doktorn ringer dig för att det rapporterats att dina värden sviktat något på sistone och en större undersökning är på sin plats. Biohacking kommer förändra hur vi lever och även hur vi dör, eller snarare hur vi inte dör", säger han. 

Betalnings-hacket har nu spridit sig och i förra veckan implanterade grundarna chip i 64 personer under en konferens i Malmö.

"Detta är inte längre några hackers som tycker det vore häftigt, idag finns det hundratals, kanske tusen chippade bara i Sverige och siffran växer för var dag", säger han. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post