Hoppa till innehållet

Han är Spotifys nya Silicon Valley-chef

Före sommaren tog Kristian Lindwall över som teknisk chef för Spotify i Silicon Valley. Under det närmaste året har han som mål att dubblera antalet personer i teamet.

Kristian Lindwall är Engineering Site Lead på Spotifys San Francisco-kontor.
Kristian Lindwall är Engineering Site Lead på Spotifys San Francisco-kontor.Foto: Spotify

(Di Digital/Silicon Valley) Spotify sitter bara några kvarter från Di Digitals kontor i San Francisco, men vi får ändå inte träffa Kristian Lindwall för en intervju. Inte heller prata med honom på telefon. Frågorna ska skickas till PR-ansvarig i Sverige och besvaras genom honom.

Via mejlsvaren får vi veta att Kristian Lindwall officiellt började sin tjänst på Spotifys San Francisco-kontor den 1 maj i år. Men de första två månaderna reste han fram och tillbaka till Stockholm.

”Det var först i juni jag kom igång här ordentligt”, säger han.

Innan dess jobbade han på Spotify i Stockholm i två år, som chef för ett team med agila coacher. Det är personer som har fokus på att driva effektivitet i organisationen, förklarar han. Därefter ansvarade han för en avdelning med 50 personer i Stockholm och New York som arbetar med Spotifys mobil-, dator- och webbplattform.

Hans officiella titel på San Francisco-kontoret är Engineering Site Lead och han har direkt ansvar för det tekniska teamet, som är nio av 35 anställda på kontoret.

”Fyra av dem är personer som jag har anställt sedan jag började”, säger Kristian Lindwall.

Anledningen till vår närvaro här är primärt närheten till den otroliga innovationsmotorn.

Han säger att Spotifys ambition är att ha ett mindre kontor i San Francisco, specialiserat på samarbeten med andra företag.

”Men med det sagt så hoppas vi att ungefär dubblera produktutvecklingsteamet, där det tekniska teamet ingår, till cirka 25 personer under det närmaste året”, skriver han.

Målet är att Spotify-kontoret i San Francisco ska vara mer självständigt och att bolaget ska bli en intressant arbetsgivare för teknikfolk i området. Kampen om de bästa ingenjörerna i Silicon Valley är hård och det finns många stora bolag och startups att konkurrera med.

”Mycket just nu handlar om rekrytering och hur samarbetet på affärssidan ser ut”, säger Kristian Lindwall.

Det är lätt att tänka sig att det finns flera viktiga samarbetspartners som Spotify skulle vilja ha i Silicon Valley. Bolaget har redan integrerat tjänsten med Facebook och Uber, men det finns mycket mer att hämta, menar Kristian Lindwall.

”Anledningen till vår närvaro i San Francisco är primärt närheten till den otroliga innovationsmotor som finns här. Fokuset för oss ligger på strategiska partnerskap”, säger han.

Läs också: Spotify har 40 miljoner betalande prenumeranter

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här  

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera