Annons
En av lastbilarna med Doug Derwins "resist"-kampanj.

Han lägger 20 miljoner på att Musk ska dumpa Trump

Lena Apler är ordförande och tillförordnad vd för Collector Bank. Hon är även en av Sveriges mest tongivande techinvesterare.

Lena Apler: ”Om jag vore Spotify skulle jag inte sova en natt”

Microsofts molntjänster en guldgruva

Niklas Adalberth säljer av fler andelar i sitt Klarna.

Adalberth säljer när ny bjässe blir delägare i Klarna

Betterments grundare och vd Jon Stein och Kinneviks storägare Cristina Stenbeck.

Kinnevik satsar en halv miljard på robotrådgivare

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Han lägger 20 miljoner på att Musk ska dumpa Trump

En av lastbilarna med Doug Derwins "resist"-kampanj.
En av lastbilarna med Doug Derwins "resist"-kampanj. Foto: Paul Kinney Productions
Riskkapitalisten Doug Derwin gör allt i sin makt för att Elon Musk ska klippa banden med Donald Trump. Han är beredd att lägga 2 miljoner dollar på sin ”dumpa Trump”-kampanj.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Doug Derwin har lyckats skrapa ihop en liten förmögenhet genom smarta investeringar och bestämde sig för att köpa en Tesla-bil i samband med att Donald Trump vann presidentvalet i USA. Men efter att ha blivit uppmärksammad på Tesla-vd:n Elon Musks inblandning i olika kommitéer tillsammans med den nyvalda presidenten ändrade han sig. 

Läs även: Elon Musk i möte med Donald Trump 

Han avbokade sin Tesla och började istället spendera bilpengarna på ett nytt projekt: Att få Elon Musk att dumpa Trump. Enligt Bloomberg började det med att Doug Derwin skänkte 150 000 dollar till välgörenhetsorganisationen ”American Civil Liberties Union”. Men det räckte inte. 

Bloomberg skriver också att Doug Derwin dessutom är den hemliga backaren bakom plakat som är placerade i närheten av Teslas huvudkontor och fabrik i Silicon Valley med budskapet: “Elon: Please dump Trump.” I måndags lanserade han även en hemsida ,“www.elondumptrump.com“, där han visar upp upprörda Tesla-ägare, klistermärken med “Elon: Dump Trump” och t-shirtar tryckta med budskapet ”Resist”.

Men Doug Derwin har djupare fickor än så. Han har sedan starten även lagt 500 000 dollar, motsvarande 4,5 miljoner kronor, på medieutrymme för sin kampanj. Det inkluderar reklamplatser i New York Times, Washington Post och San Francisco Chronicle som är planerade att publiceras den 23 april.

”Det värsta som kan hända är att jag förlorar en del pengar och kanske gör mig till en offentligt idiot”, säger han till Bloomberg. 

”Men för mig känns det rätt att motarbeta Trump på det sätt som jag kan.”

Elon Musk har länge arbetat för klimatfrågan vilket står i rak kontrast till vad Donald Trump har uttryckt offentligt. Därav även den kritik som har vänts mot att Elon Musk har besökt Trump Tower för att diskutera olika ämnen med USA:s nya president.

Elon Musk har tidigare uppgett att han tycker det är en bättre strategi att medverka bland Trumps rådgivare, eftersom han då kan ge en annan syn på olika frågor. 

Samtidigt är Tesla-vd:n världens mest beundrade techchef, enligt en omröstning bland 700 grundare av olika startups. Tesla Motors grundare kammade hem förstaplatsen för andra året i rad. 

Läs även: Elon Musk är den mest beundrade startup-grundaren 

Men Doug Derwin tror att Elon Musk bara förlorar i anseende om han fortsätter att samtala med Trump.

”Om Elon Musk avgår från rådet och talar ut mot vad Trump gör, då avblåser jag kampanjen” säger han till Bloomberg. 

Doug Derwin lovar samtidigt att donera 1 miljon dollar till en välgörenhetsorganisation som Elon Musk själv får välja. Villkoret är att Elon Musk sätter på sig en”Resist”-keps och twittrar att han är oense med Donald Trump när det gäller presidentens politik kring klimatförändringar. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post