Annons
Karmas grundare: Hjalmar Ståhlberg Nordegren, vd, Elsa Bernadotte, ekonomichef, Mattis Larsson, teknikchef, Ludvig Berling, produktchef.

Handelsfond investerar i shoppingappen Karma

En Volvo XC90 utrustad med Ubers teknik för självkörande bilar. Foto: Uber

Här är de svenska bolagen som tjänar på en förarlös framtid

Erika Eliasson, chef för investerarrelationer på Lendify.

Lendify tar in 20 miljoner från hemlig investerare

Innspires vd Martin Chevalley vill byta ut boxarna mot sin kabel.

Hans startup vill förbättra hotellvistelsen – tar in 20 miljoner

Elon Musk, vd och medgrundare på Tesla.

Tesla i avtal om produktion i Kina

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Handelsfond investerar i shoppingappen Karma

Karmas grundare: Hjalmar Ståhlberg Nordegren, vd, Elsa Bernadotte, ekonomichef, Mattis Larsson, teknikchef, Ludvig Berling, produktchef.
Karmas grundare: Hjalmar Ståhlberg Nordegren, vd, Elsa Bernadotte, ekonomichef, Mattis Larsson, teknikchef, Ludvig Berling, produktchef.
Den exklusiva Handelsfonden DHS Venture Partners gör sin första investering. Tillsammans med ett antal tunga affärsänglar går de nu in in shoppingappen Karma. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek
I september kunde Di Digital avslöja att en rad näringslivsprofiler med koppling till Handelshögskolan i Stockholm startat en ny investeringsfond med namnet DHS Venture Partners.
Initiativtagare till fonden, som bara investerar i entreprenörer med koppling till Handelshögskolan, är Lars Lindgren som bland annat startat den svenska riskkapitalföreningen. 

Nu gör de sin första investering när de går in som investerare i det nystartade app-bolaget Karma. Karma är en shoppingplattform som ger användarna rabatter på varor och tjänster. Tanken är att användarna själva ska lägga in erbjudanden som de ser i appen för att på så sätt få poäng som sedan kan leda till att de till exempel får ett presentkort. 
 
"Användarna får erbjudanden baserat på tid på dygnet, var de befinner sig och vilka erbjudanden de tagit del av tidigare. Appen lär sig vad du gillar och du får anpassade tips om till exempel reor eller rabatter", säger Elsa Bernadotte, ekonomichef och medgrundare av Karma. 

Det är första gången som bolaget Karma tar in externt kapital. Utöver DHS Venture Partners går också Lars Lindgren och DHS-medlemmen Mattias Miksche in som investerare själva. Dessutom går affärsänglarna Magnus Bergman, Daniel Laurén och Daniel Frodin in som investerare i Karma. Totalt tar bolaget in runt 2 Mkr.

Hjalmar Ståhlberg Nordegren, vd för Karma, som fört diskussionerna med investerarna är nöjd med utfallet. 
"Vi tycker att de här personerna är extremt kompetenta och ser fram emot att bygga bolag med dem. De förstår vår vision och känns långsiktiga i sin investering", säger Hjalmar Ståhlberg Nordegren. 

Appen Karma lanseras i mars nästa år. Det finns redan flera olika erbjudandetjänster på marknaden som Wrapp, Let's Deal och Groupon. Karma hoppas att deras egna vinkling, med användargenererat innehåll ska leda till snabb användartillväxt - något som de sen ska använda för att tjäna pengar på handlarna. 

"Vi kan sälja både marknadsföring och analyser av hur användarna beter sig på appen. I dag är det svårt för handlarna att mäta emotionell lojalitet", säger Elsa Bernadotte. 


Affärsänglarna som investerar i Karma

Daniel Frodin, chef digitala medier på Bonnier Tidskrifter.

Magnus Bergman, tidig investerare i bland annat Prezi och Truecaller. 

Mattias Miksche, grundare av Stardoll

Daniel Laurén, partner på Inventur

Lars Lindgren, investerare som bland annat grundat svenska riskkapitalföreningen

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post