Hoppa till innehållet

Här är bilderna från Slush i Helsingfors

Årets Slush drog över 15 000 besökare och en mängd techstjärnor. Medverkade gjorde bland andra Spotifys Daniel Ek, Klarnas Sebastian Siemiatkowski och Natural Cycles Elina Berglund. Här är bilderna från Nordens största techkonferens.

Bild: Kai Kuusisto/ Slush

Årets Slush hålls i Helsingfors stora mässhall. I hallen, som mest kan liknas vid ett stor nattklubb, ryms utöver de 15 000 besökarna och 2 000 voluntärerna även utställningsbås, fyra scener och ett antal matstånd där köerna sträcker ut sig som spindelben.

Foto: Maija Astikainen/ Slush

Under Nordens största techkonferens kom det ett antal techprofiler som avbytte varandra på mässans stora scen. För den stjärntätaste halvtimmen stod Daniel Ek, Niklas Zennström och Supercells vd Ilkka Paananen:

Foto: Kai Kuusisto/Slush”Jag tror att alla framgångsrika bolag har åtminstone tre nära-döden-upplevelser”, sa Daniel Ek på scen.

Läs även: Daniel Ek om misstaget som kunde ha dödat Spotify

Foto: Kai Kuusisto/ Slush

Inför Daniel Eks medverkan på scen hade Kings medgrundare Riccardo Zacconi värmt upp publiken. Där framkom det att anledningen till att King i över huvud taget blev av berodde på att Riccardo Zacconi och övriga King-grundare arbetade på Spray tillsammans.

Foto: Kai Kuusisto/ Slush

Under torsdagen tog en annan av Sveriges största stjärnor plats på den stora scenen: Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski. Förutom att prata om framtidens fintech fick han även in en känga mot riskkapitalbolag i Silicon Valley.

”Jag har sett amerikanska vc-bolag tvinga europeiska startups öppna utvecklingskontor i Silicon Valley. Det är det dummaste jag har hört”, säger Sebastian Siemiatkowski.

Foto: Jussi Hellsten/Slush

Läs även: Svenskbackade Clue tar in 170 miljoner

Förutom fördjupande samtal om allt från foodtech, fintech, esport till stjärnornas misslyckanden har scenerna även besökts av pitchande entreprenörer. Elina Berglund var en av dem.

Foto: Kai Kuusisto/ Slush

”Det var en fantastiskt härlig känsla att stå på stora scenen”, sade hon efter att ha pitchat inför flera hundra människor.

Läs även: Brakförlust när hälsoappen Lifesum investerar i tillväxt

En annan som var på plats var Jan Erik Solhem, vd för AI-bolaget Mapillary som tog in 68 miljoner kronor av Atomico och Sequoia tidigare i år. 

Foto: Kai Kuusisto/ Slush

Mapillary och Natural Cycles var däremot bara två av många svenska startupbolag på plats. Swedish Hotspot hade samlat ett 40-tal svenska startups under sitt paraply, däribland Visiba Care, Mina tjänster, Gardenize och Friendbase. 

Foto: Jussi Hellsten/Slush

För de som tröttnade på scenerna och att mingla fanns det mycket annat att sysselsätta sig med. Kuberna i utställningsområdet har både robotar som Pepper och olika VR-kit att testa.

Foto: Samuli Pentti/ Slush

Men där det finns startups finns även investararna. Förutom jättarna Northzone, Atomico och EQT Ventures var även det nybildade ängelnätverket Nordic Makers, med bland andra Erik Byrenius och Hampus Jakobsson, på plats.

Foto: Kai Kuusisto/ Slush

Läs även: Det här är Nordic Makers

Foto:

Di Digitals Mimi Billing har rapporterat från årets Slush.

Foto: Samtliga bilder är tagna av Slushs egna fotografer.

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här 

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera