Hoppa till innehållet

Här är de hetaste bolagen i Stockholm

En podd-app, ett låsföretag och ett banbrytande säljbolag. Här är Stockholms hetaste techbolag, enligt tidningen Wireds årliga lista.

Några av Stockholms hetaste startupbolag enligt Wired. Uppe till vänster: Grundarna av Acast, Fishbrain, Universal Avenue, Glue, Tictail, Sellpy.
Några av Stockholms hetaste startupbolag enligt Wired. Uppe till vänster: Grundarna av Acast, Fishbrain, Universal Avenue, Glue, Tictail, Sellpy.

Varje år listar tidningen Wired Europas hetaste startupbolag i tio städer. Här är de bolag som platsar på årets lista. Bolagen listas utan inbördes ordning.

Sellpy 

De hämtar upp och säljer dina använda prylar på Tradera. I januari 2016 tog Stockholmsbaserade Sellpy in klädjätten H&M (NTL) som investerare och under våren har man lanserat sin tjänst i både Malmö och Göteborg.

Läs mer om Sellpy på Nordic Tech List.

Qapital

De hjälper dig att hålla koll på privatekonomin. I fjol lämnade bolaget sin hemmamarknad i Sverige till förmån för en lansering i USA och i februari tog bolaget in 30 Mkri ny finansiering, bland annat från Industrifonden (NTL).

Läs mer om Qapital på Nordic Tech List

Fishbrain

Det sociala nätverket Fishbrain har blivit en digital samlingsplats för sportfiskare över hela världen. I januari lanserade bolaget sin första premiumtjänst för betalande användare. Sedan starten 2013 har bolaget lockat till sig över 90 Mkr i riskkapital från investerare som Northzone (NTL), Industrifonden (NTL) och Almi Invest (NTL).

Läs mer om Fishbrain på Nordic Tech List

Glue

Låsbolaget Glue har blivit en av årets stora snackisar. De dök upp i Stockholm 2015 och tog i våras in 25 miljoner kronor från investerare som den tidigare Tesla-chefen Peter Carlsson (NTL) och riskkapitalbolaget Moor (NTL).

Läs mer om Glue på Nordic Tech List

Lifesum

Hälsoappen Lifesum är veteraner i startupsammanhang. Sedan starten år 2009 har bolaget, med vd Henrik Torstensson (NTL) i spetsen, lyckats samla på sig drygt 15 miljoner användare. I somras fyllde bolaget på kassan i en ny investeringsrunda om totalt 85 miljoner kronor, där riskkapitalbolagen Nokia Growth Partners (NTL) och Draper Esprit (NTL) klev in som nya delägare. Bolaget värderades vid tillfället till närmare 400 Mkr.

Läs mer om Lifesum på Nordic Tech List

Detectify

Säkerhetsföretaget Detectify grundades 2012. I början av förra året tog bolaget in 14 miljoner kronor i riskkapital från bland andra riskkapitalbolagen Paua Ventures (NTL) och Inventure (NTL).

Läs mer om Detectify på Nordic Tech List

Acasts grundare Karl Rosander och Måns Ulvestam, är enligt Wired bland de hetaste i Stockholm.

Acast

Podd-appen Acast hjälper poddprofiler att distribuera  och annonsera i sina program. I juli kunde Di Digital rapportera att Acast hade 45 miljoner lyssningar i månaden, bland annat efter sin USA-lansering.

Läs mer om Acast på Nordic Tech List

Tictail

Även Tictail är en veteran i sammanhanget. 2015 tog det heta e-handelsbolaget in nära 200 miljoner kronor, bland annat för att finansiera sin USA-expansion.

Läs mer om Tictail på Nordic Tech List

Universal Avenue

Säljbolaget Universal Avenue har varit en snackis de senaste åren med sin affärsidé att koppla ihop frilansande säljare med varumärken och företagskunder på en slags Uber-liknande säljplattform. Bolaget har sedan starten backats upp av flera tunga investerare, bland dem svenska Moor (NTL) och Northzone (NTL). Nyligen tog Universal Avenue in motsvarande 85 Mkr i en ny finansieringsrunda, där även brittiska Eight Roads Ventures (NTL) klev in som delägare.

Läs mer om Universal Avenue på Nordic Tech List.

Teamtailor

Den svenska Linkedinutmanaren Teamtailor är en molnbaserad tjänst med fokus på employer branding och rekrytering. Förra året tog bolaget in 7,5 miljoner kronor från fyra affärsänglar, däribland Henrik Torstensson (NTL), vd för Lifesum och Mattias Miksche (NTL), vd för Stardoll (NTL).

Läs mer om Teamtailor på Nordic Tech List

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här 

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera