Annons
Hermann Haraldsson, vd för Boozt.com.

Här är prislappen när e-handlaren Boozt går till börsen

Lena Apler är ordförande och tillförordnad vd för Collector Bank. Hon är även en av Sveriges mest tongivande techinvesterare.

Lena Apler: ”Om jag vore Spotify skulle jag inte sova en natt”

Microsofts molntjänster en guldgruva

Niklas Adalberth säljer av fler andelar i sitt Klarna.

Adalberth säljer när ny bjässe blir delägare i Klarna

Betterments grundare och vd Jon Stein och Kinneviks storägare Cristina Stenbeck.

Kinnevik satsar en halv miljard på robotrådgivare

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Här är prislappen när e-handlaren Boozt går till börsen

Hermann Haraldsson, vd för Boozt.com.
Hermann Haraldsson, vd för Boozt.com.
Mellan 3 och 3,5 miljarder kronor, så högt värderas e-handlaren Boozt inför noteringen i slutet av maj.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

E-handelsbolaget Boozt har satt ett prisintervall på 54-63 kronor per aktie inför den stundande noteringen på Stockholmsbörsen. Första handelsdag är planerad till den 31 maj enligt prospektet.

Redan förra året talade Staffan Mörndal, partner på storägaren Verdane Capital, om en notering under 2017. Tillsammans med Sunstone Capital äger Verdane drygt 50 procent av bolaget. 

Läs mer: Boozt.com ska till börsen före midsommar 

Resterande del ägs av skoföretaget Ecco, Friheden Invest och Sampension.  I samband med noteringen kommer både befintliga aktier och nya aktier via en nyemission att erbjudas.

Boozt beskriver sig själva som ett teknikföretag som säljer mode online. Företaget säljer kläder och skor, framför allt av nordiska märken, i mellan- och premiumsegmenten.

Prisintervallet ger ett marknadsvärde på 3 088-3 544 miljoner kronor för Boozt. Fyra ankarinvesterare i form av Ferd AS, Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP) och Catella Fondförvaltning har åtagit sig att på vissa villkor förvärva aktier för omkring 565 miljoner kronor, motsvarande 39,5 procent av erbjudandet.

Boozt omsatte nära 1,4 miljarder kronor under 2016 med ett justerat rörelseresultat på 29,5 miljoner kronor. Under första kvartalet 2017 var nettoomsättningen 421,1 miljoner kronor (259,7) med ett rörelseresultat på -26,1 miljoner kronor (-17,1).

Carnegie och Danske Bank är Joint Global Coordinators och Joint Bookrunners, medan Berenberg är Joint Bookrunner i samband med börsnoteringen.

Läs även: Miljardboost för Boozt – firar med nytt kontor och lager

Finwire/Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post