Hoppa till innehållet

Hemnet investerar i uthyrningssajt

Bostadssajten Hemnet köper in sig i startupbolaget Qasa, en sajt inriktad på långtidsuthyrningar av enskilda rum och andrahandsuthyrning. Målet är att skapa en gemensam plattform för alla boendeformer. 

Qasas grundarteam.
Qasas grundarteam.

”Att hyra är för många människor ett första steg in på bostadsmarknaden. Därför är det naturligt att Hemnet nu via Qasa erbjuder de som inte vill eller har möjlighet att köpa eller sälja att hitta ett boende", säger Mats Brandt, vd på Hemnet i ett uttalande. 

Hur mycket affären är värd vill parterna inte säga. 

”Vi går inte ut med det. Men vi ska fortsätta driva bolaget som ett startupbolag”, säger Mattia Tosti, en av grundarna och vd på Qasa. 

Enligt Qasa förbereds en nylansering av bolagets tjänst tillsammans med Hemnet inför hösten 2015. Qasa startades 2014 med syftet att göra det enklare att hyra ut sin bostad i andra hand under längre perioder. Qasa är även garant för att hyresvärden får betalt och att hyresgästen inte blir lurad på sin deposition. 

”Att hyra ut i andra hand handlar lika mycket om att hitta rätt person som att få hjälp med alltifrån hyreskontrakt till försäkring och garanterade hyresbetalningar. Tanken med Qasa är att man ska känna sig trygg till hundra procent – från början till slutet av uthyrningen”, förklarar Mattia Tosti. 

Hemnet är Sveriges ledande bostadssajt med 2,6 miljoner unika besökare i veckan. Just nu är Hemnet inblandat i en segdragen budgivningsprocess. Den norska mediekoncernen Schibsted har erbjudit 1,5 miljarder kronor för bolaget, men sista ordet är ännu inte sagt. Enligt uppgift är även mediekoncernen Bonnier och riskkapitalbolaget Nordic Capital inblandande i budprocessen.  

Hemnet ägs av Swedbank Fastighetsbyrå, Mäklarsamfundet, Fastighetsmäklarförbundet och Svensk Fastighetsförmedling.

Innehåll från ChargeNodeAnnons

Optimera elbilsladdningen och spara pengar

En smart laddtjänst är ett viktigt verktyg för företag och fastighetsägare som vill hålla nere sina elkostnader och samtidigt tillhandahålla elbilsladdning.

Senast 2027 ska alla svenska elnätsföretag ha infört effektbaserad prissättning vilket innebär debitering utifrån effektuttag. Redan idag tillämpas modellen bland elnätsföretagen eller så planeras det för fullt för ett införande. Med effektbaserad prissättning ska man motiveras till att sprida ut sin elanvändning. Detta innebär att man undviker effekttoppar vilket främjar effektivt nätutnyttjande. 

Elbilsladdning och effektbaserad prissättning kan därför innebära problem om man inte tänker till från start. Med ChargeNodes smarta ladd- och betaltjänst är det möjligt att plana ut effektkurvan och därigenom slippa dyra effektavgifter. Användarna anger avresetiden i företagets app och sedan prioriterar ladd- och betaltjänsten i vilken ordning bilarna ska laddas. 

– Vårt laddsystem har funktionen lastbalansering i kombination med en smart laddtjänst så att medlemmarnas bilar laddas utifrån parkeringstid. Det är alltså kombinationen av lastbalansering och smart laddtjänst som gör att anläggningsägaren kan hålla nere sin elanvändning och därigenom slippa dyra effektavgifter, säger Richard Forssell på ChargeNode.

En annan fördel är att ChargeNodes laddsystem med sin centraliserade laddstyrning har betydligt färre komponenter än traditionella lösningar. Det innebär effektiv och billig förvaltning efter garantiperiodens slut. 

– Vi rekommenderar att företag och fastighetsägare tänker igenom hur laddinfrastrukturen ska förvaltas över tid, säger Richard Forssell.

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ChargeNode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera