Hoppa till innehållet

Hennes Pokémon Go-utmanare lockar investerare

Efter sommarens succé med Pokémon Go planerar nu den svenska studion Igotcha att lansera sitt platsbaserade mobilspel. Hittills har spelstudion lockat investerare som Rapunzel-grundaren Ida Backlund och hotellmagnaten Petter Stordalen. 

Susanne Birgersdotter, vd och grundare av spelstudion Igotcha.
Susanne Birgersdotter, vd och grundare av spelstudion Igotcha.

Den Stockholmsbaserade spelstudion Igotcha (NTL) utvecklar ett platsbaserad spel som kan liknas vid en mix mellan det traditionella brädspelet Monopol och mobilspelet Pokémon Go. Men istället för att fånga pokémons plockar man pengapungar för att bygga upp samhällsfunktioner och städer.

Spelstudion grundades i slutet av 2014 av serie-entreprenören Susanne Birgersdotter. I fjol lockade Igotcha till sig en investering från hotell- och fastighetsägaren Petter Stordalen och nu har även Rapunzel-grundaren och nyblivna affärsängeln Ida Backlund (NTL) investerat i spelstudion. Tillsammans med bland andra grundarna av Maria Bingo och Vera & John hamnade den senaste rundan på 5 Mkr.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fida.backlund.5%2Fposts%2F10154364306686321&width=500

Ida Backlund, som genom Backlund Invest även investerat i Stylelevel, skrev om sin senaste investering på Facebook.

 

Att Pokémon Go lanserades i somras förändrade klimatet för Igotcha som nu har en helt annan attraktionskraft hos investerare. 

”För oss som bolag ser det fantastiskt ljust ut. Att Pokémon Go kom är super för oss. Om det var jag som ringde upp investerare i våras är det nu de som ringer mig. Det är en helt ny genre och vi ligger i framkant”, säger Susanne Birgersdotter.

Att Pokémon Go kom är super för oss. Om det var jag som ringde upp investerare i våras är det nu de som ringer mig.

Nu är Igotcha i startgroparna för att ta in ytterligare 10 Mkr till en värdering på 70 Mkr, enligt Susanne Birgersdotter.

”Vi öppnar upp för nästa runda nu. Det ska ta oss fram till lanseringen av spelet i kvartal två nästa år”, säger Susanne Birgersdotter.

Läs även: Efter Pokémon Go – rusning till svensk föregångare

Susanne Birgersdotter, som även tagit fram den framgångsrika dietappen 5:2 Hälsodieten, har ingen tidigare erfarenhet av att utveckla spel men har fått den framgångsrika spelstudion Paradox grundare och vd som rådgivare. 

”Jag känner honom sedan tidigare och har pratat mycket med honom om det här. Han gör ju PC-spel men han är duktig på hur man lyckas”, säger hon.

Läs även: Sveriges mäktigaste tech-investerare: Ida Backlund

Innehåll från Visma AmiliAnnons

Inkassobolaget utmanar branschen ”Vi är en del av lösningen”

Visma Amili rapporterar en tvåsiffrig tillväxt och en stark marginal för andra året i rad.  Vidareutvecklingen av bolagets produkterbjudande med fokus på smarta fakturor, tillsammans med stora investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur, har visat sig avgörande för bolagets starka resultat.

Trots försämrat konjunkturläge rapporterar Visma Amili, som levererar tekniska lösningar inom faktura-, påminnelse- och inkassohantering, en tillväxt på 14% under 2023. 

Magnus Månsson, vd på Visma Amili, betonar värdet av bolagets investering i teknisk infrastruktur. En satsning som gör det möjligt att erbjuda en helhetslösning som avlastar kundernas egen ekonomiavdelning. Med ett utökat fokus på att optimera fakturaprocessen och erbjuda lösningar som frigör tid och förbättrar likviditeten för kunderna, har Visma Amili förstärkt sin position som en stabil och pålitlig partner för både företag och myndigheter.

– Våra kunder vill inte ägna sig åt kravhantering, men måste få betalt för sina tjänster. Att fler kunder använder oss redan på fakturastadiet möjliggör för en stabil affärsmodell som gynnar både oss och våra kunder, förklarar Månsson.

Kundcentrerad utveckling främjar en sund kreditmarknad

Under det gångna året har Visma Amili lagt stor vikt vid att stödja en sund kreditmarknad. Genom att hantera förfallna fakturor på ett schysst och effektivt sätt sätter Visma Amili människan i fokus. En viktig satsning är den egenutvecklade betalplattformen som ger fakturamottagaren tillgänglighet dygnet runt, möjlighet att välja bland flera betalningsalternativ och realtidsåterkoppling på över 70 olika språk.

– Vi är en del av lösningen, inte en förvärrande faktor i ekonomisk utsatthet. Vårt uppdrag är att främja en sund kreditmarknad och våra satsningar speglar vårt engagemang för att uppnå det målet, säger Månsson.

Expertkompetens från en av Europas ledande koncerner

Trots betydande investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur har Visma Amili lyckats behålla en stark marginal på 24%. Ett resultat som vittnar om företagets engagemang för att leverera produkter som ger verkligt värde till kunder.

Visma Amili ingår tillsammans med 180 andra produktbolag i Visma-koncernen, en av Europas ledande leverantörer av affärskritisk mjukvara. Koncernen har levererat en exponentiell tillväxt de senaste 20 åren och rapporterade 2023 en tillväxt på nästan 2,4 miljarder euro. Tillgången till global kompetens och resurser stärker Visma Amilis tekniska utveckling och möjliggör ännu effektivare och säkrare produkter.

I en tid av ökad konkurrens fortsätter Visma Amili att utmana branschen. Med visionen om att vara en framstående leverantör av molnbaserade faktura-, påminnelse- och inkassolösningar, ligger bolagets fokus på att leverera lösningar som optimerar och automatiserar företags och myndigheters ekonomiska processer.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Visma Amili och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera