Annons
Snowprint Studios, med Alexander Ekvall som vd och medgrundare, öppnar ny studio i Berlin. Foto: Joey Abrait

Heta Snowprint Studios öppnar studio i Berlin

En Volvo XC90 utrustad med Ubers teknik för självkörande bilar. Foto: Uber

Här är de svenska bolagen som tjänar på en förarlös framtid

Erika Eliasson, chef för investerarrelationer på Lendify.

Lendify tar in 20 miljoner från hemlig investerare

Innspires vd Martin Chevalley vill byta ut boxarna mot sin kabel.

Hans startup vill förbättra hotellvistelsen – tar in 20 miljoner

Elon Musk, vd och medgrundare på Tesla.

Tesla i avtal om produktion i Kina

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Heta Snowprint Studios öppnar studio i Berlin

Snowprint Studios, med Alexander Ekvall som vd och medgrundare, öppnar ny studio i Berlin. Foto: Joey Abrait
Snowprint Studios, med Alexander Ekvall som vd och medgrundare, öppnar ny studio i Berlin. Foto: Joey Abrait
Spelutvecklaren Snowprint står bakom en av årets mest efterlängtade spellanseringar. Nu öppnar bolaget ny studio i Berlin och flaggar för nya spelprojekt.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Di Digital har tidigare rapporterat om Snowprint Studios, som grundades 2015 av den tidigare King-chefen Alexander Ekvall. Spelstudion har backats av en rad välkända investerare och tog i fjol in 5,7 miljoner dollar, motsvarande runt 50 Mkr, från bland annat King.

Snowprint Studios har även tagit in en första runda pengar från bland andra Jari Ovaskainen. Han är en välkänd profil på den finska startup-scenen och var den första investeraren i spelutvecklaren Supercell, som år 2013 såldes till japanska Softbank för 1,5 miljarder dollar.

Läs mer: Tunga investerare bakom svenska Snowprint Studios

Bolaget arbetar just nu på sitt första spel, ett så kallat midcore-spel fornnordisk miljö utvecklat för mobiltelefoner och anpassat för en bred publik.

Nu öppnar Snowprint Studios även en ny studio i Berlin. Den tyska filialen kommer att ledas av Wilhelm Österberg, som rekryteras från posten som studiochef på det tyska mobilspelsföretaget Wooga, där han bland annat arbetat med deras titel Black Anvil.

”Vi har inte ambitionen att växa snabbt utan för oss handlar allt om att hitta rätt personer. Utgångspunkten har varit att hålla allt under ett tak, men när chansen kom att rekrytera Wilhelm och flera av medlemmarna i hans Berlin-team så tog vi chansen”, säger Alexander Ekvall.

Vi har redan från början haft en multispelstrategi

Läs mer: King gör hemlig storinvestering i svensk spelstartup

Alexander Ekvall själv är en veteran i den unga mobilspelsvärlden: Innan tiden på King var han med och grundade spelstudiorna Fabrication Games och Pixelknights. Det senare bolaget grundade och drev han tillsamman med just Wilhelm Österberg.

Snowprint Studios siktar på att ha runt åtta medarbetare i Berlin, som kompletterar det 16 personer starka Stockholmsteamet. Berlinstudion kommer inte att arbeta med den spellansering som teamet i Stockholm nu förbereder utan starta arbetet med en ny titel. 

”Vi har redan från början haft en multispelstrategi och planen är att det nya teamet ska starta ett helt nytt projekt, som också är inom midcore-segmentet”, säger Alexander Ekvall.

När lanseras det spel ni arbetat med de senaste året?

”Vi har ingen konkret tidpunkt för lanseringen klar, utan ambitionen är att släppa spelet när det är färdigt. Spelet är fullt spelbart och just nu användartestar vi det och arbetar med att ta det till nästa nivå. Det ser väldigt lovande ut”, säger Alexander Ekvall.

Foto: Privat

foto:

Snowprint Studios första spel är ett rollspel i fornnordisk miljö. Foto: Privat

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post