Annons
Maral Kalajian och Wattys medgrundare och vd Hjalmar Nilssonne. Foto: Watty

Hon lämnade Sting – börjar på el-startup

Alexander Olsson, vd på Animail sedan december 2016. Foto: Animail.

Animails jakt på lönsamhet börjar ge resultat

Riskkapitalbolag köper hälsosajten Webmd för 20 miljarder

Daniel Ek, vd och medgrundare för Spotify.

Spotify uppges vara nära nytt stort avtal

Klassiska Paint på väg att gå i graven efter 32 år

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Hon lämnade Sting – börjar på el-startup

Maral Kalajian och Wattys medgrundare och vd Hjalmar Nilssonne. Foto: Watty
Maral Kalajian och Wattys medgrundare och vd Hjalmar Nilssonne. Foto: Watty
Maral Kalajian lämnade sitt jobb på acceleratorn Sting i början av året. Nu är det klart att hon går över till Watty vars AI-tjänst läser av elförbrukningen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Maral Kalajian lämnade sitt jobb som ansvarig för digital marknadsföring och kommunikation på acceleratorn Sting (NTL) i januari. Dessförinnan har hon haft liknande tjänster på storbolaget Phillips och på startupen Peppy Pals (NTL).

Nu är det klart att hon går över till energistartupen Watty (NTL) för att bli marknads- och kommunikationschef med start 1 mars. 

"Som startup jobbar vi i en av de mest brusiga miljöerna som finns. Det är svårt att sticka ut men trots det har hon snabbt skapat ett eget varumärke. Vi är imponerade av hennes förmåga att engagera. Det händer mycket på Watty just nu och vi behöver hjälp att förklara för omvärlden vad det är vad vi har åstadkommit", säger Hjalmar Nilsonne (NTL) som är medgrundare  och vd på Watty.

Watty har de senaste månaderna lagt ett stort fokus på att jobba direkt mot privatpersoner.

”Det är passande att hon har jobbat på ett stort och konsumentinriktat bolag som Phillips. Hon kommer med erfarenhet från både den gamla och nya skolan när det gäller att marknadsföra mot konsumenter.”

Watty har 22 anställda och utvecklar en AI-tjänst för att minska strömförbrukningen. Förra året tog bolaget in drygt 28 miljoner kronor från bland annat EQT Ventures och Cleantech Invest.

Läs mer: Energistartupen Watty tar in 30 miljoner

Under 2016 utnämndes Maral Kalajian av techsajten The Nordic Web till en av den skandinaviska startupscenens 100 mest inflytelserika personer.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post