Hoppa till innehållet

Hon tar över vd-posten på Gasellbolaget Stayhard

Malin Hultqvist Claesson tar över som vd för Stayhard, med inriktning mot herrmode på nätet. Gasellbolaget köptes av Ellos Group 2014 och har numera sin bas i Borås.

Från vänster: Stayhards nya vd Malin Hultqvist Claesson. Stayhards grundare Joakim Naumberg utses till Digital Gasellvinnare Västra Götaland och Halland 2012 och intervjuas av Lotta Edling, idag chefredaktör för Dagens Industri.
Från vänster: Stayhards nya vd Malin Hultqvist Claesson. Stayhards grundare Joakim Naumberg utses till Digital Gasellvinnare Västra Götaland och Halland 2012 och intervjuas av Lotta Edling, idag chefredaktör för Dagens Industri.Foto: Jesper Frisk

Stayhard har länge varit en inspiration för alla entreprenörer som säljer kläder på nätet. Bolaget grundades i Herrljunga 2005 av Joakim Naumburg som fick bolaget att växa med lönsamhet, utan pengar från riskkapitalister.

Redan 2012 omsatte Stayhard över 100 Mkr. Samma år belönades bolaget med Dagens Industris utmärkelse årets Digitala Gasell (se bild). Två år senare köptes merparten av bolaget av Ellos Group i Borås.

Läs mer: Ellos störst i Stayhard

Resten av bolaget köptes i maj 2015. Stayhard är nu omlokaliserad till Ellos huvudanläggning i Borås och i höstas lämnade Joakim Naumburg sin skapelse efter tio år.

”Joakim kände att Stayhard var i trygga händer och valde att gå vidare till nya projekt. Han lämnade bolaget i slutet av september”, säger Hans Ohlsson, vd för Ellos Group.

Huvuddelen av försäljningen sker i Sverige, men under 2015 expanderade verksamheten till Norge. Inriktningen är främst kläder, accessoarer, skor, groomingprodukter och träningskläder, med en mix av egna och externa varumärken. Det senaste tillskottet är det mer dressade varumärket Kastor Pollux som Ellos Group köpte i julhelgen.

Nu meddelar Ellos Group att 31-åriga Malin Hultqvist Claesson tar över som vd för Stayhard. Malin är utbildad civilekonom vid Handelshögskolan i Göteborg. Hon har sedan 2011 arbetat på Rum21, som säljer heminredning online, först i rollen som försäljning- och marknadschef och de senaste fyra åren som operativ chef. Rum21 ingick tidigare i Stenbecksfärens Cdon Group (idag Qliro Group) men är idag en del av Royal Design Group.

Tidigare har Malin Hultqvist Claesson även jobbat som egenföretagare och trainee på mediejätten MTG inom Stenbecksfären.

”Vi är mycket stolta över att nu kunna välkomna Malin till vår e-handelsgrupp. Stayhard går nu in i nästa fas genom att bredda sitt erbjudande på nya marknader och genom nya produktkategorier. Därför är det mycket glädjande att vi nu får en vd som har både ledaregenskaperna och entreprenörsandan att bygga vidare på framgången”, säger vd Hans Ohlsson.

Läs mer: Boozt spräcker miljardvallen och går med vinst för första gången i år

Som vd för Stayhard tar Malin Hultqvist Claesson även plats i Ellos Groups koncernledning.

”Stayhard har gjort en fantastisk resa på kort tid. Det ska verkligen bli spännande att bidra till fortsatt framgång och vidareutveckla bolaget genom att skapa värde för kunderna. Expansionen utanför Sverige har bara börjat och vi har stora möjligheter att ta en betydande position även inom de dressade och semi-dressade segmenten”, säger Malin Hultqvist Claesson.

Stayhard omsatte närmare 116 Mkr 2014 med en förlust på drygt 4 Mkr.

Ellos Groups huvudägare är Nordic Capital, Paul Frankenius med Happyland Holding som medinvesterare och styrelseordförande Anders Halvarsson, som tidigare var och vd och grundare för Netonnet.

Ellos Group omsatte 1,9 miljarder 2014.

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här 

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera