Hon tar över vd-posten på Gasellbolaget Stayhard

Driftavbrott stor risk för många företag SPONSRAT AV Coromatic

"Nonsensförklaringar om KNC-konkursen"

Så vill ex-piraten rädda mediehusen

Bitcoinkursen knäckte KNC Miner – ansöker om konkurs

Hon tar över vd-posten på Gasellbolaget Stayhard

Från vänster: Stayhards nya vd Malin Hultqvist Claesson. Stayhards grundare Joakim Naumberg utses till Digital Gasellvinnare Västra Götaland och Halland 2012 och intervjuas av Lotta Edling, idag chefredaktör för Dagens Industri.
Från vänster: Stayhards nya vd Malin Hultqvist Claesson. Stayhards grundare Joakim Naumberg utses till Digital Gasellvinnare Västra Götaland och Halland 2012 och intervjuas av Lotta Edling, idag chefredaktör för Dagens Industri. Foto: Jesper Frisk
Malin Hultqvist Claesson tar över som vd för Stayhard, med inriktning mot herrmode på nätet. Gasellbolaget köptes av Ellos Group 2014 och har numera sin bas i Borås.
Facebook
Twitter
E-post
Öka textstorlek

Stayhard har länge varit en inspiration för alla entreprenörer som säljer kläder på nätet. Bolaget grundades i Herrljunga 2005 av Joakim Naumburg som fick bolaget att växa med lönsamhet, utan pengar från riskkapitalister.

Redan 2012 omsatte Stayhard över 100 Mkr. Samma år belönades bolaget med Dagens Industris utmärkelse årets Digitala Gasell (se bild). Två år senare köptes merparten av bolaget av Ellos Group i Borås.

Läs mer: Ellos störst i Stayhard

Resten av bolaget köptes i maj 2015. Stayhard är nu omlokaliserad till Ellos huvudanläggning i Borås och i höstas lämnade Joakim Naumburg sin skapelse efter tio år.

”Joakim kände att Stayhard var i trygga händer och valde att gå vidare till nya projekt. Han lämnade bolaget i slutet av september”, säger Hans Ohlsson, vd för Ellos Group.

Huvuddelen av försäljningen sker i Sverige, men under 2015 expanderade verksamheten till Norge. Inriktningen är främst kläder, accessoarer, skor, groomingprodukter och träningskläder, med en mix av egna och externa varumärken. Det senaste tillskottet är det mer dressade varumärket Kastor Pollux som Ellos Group köpte i julhelgen.

Nu meddelar Ellos Group att 31-åriga Malin Hultqvist Claesson tar över som vd för Stayhard. Malin är utbildad civilekonom vid Handelshögskolan i Göteborg. Hon har sedan 2011 arbetat på Rum21, som säljer heminredning online, först i rollen som försäljning- och marknadschef och de senaste fyra åren som operativ chef. Rum21 ingick tidigare i Stenbecksfärens Cdon Group (idag Qliro Group) men är idag en del av Royal Design Group.

Tidigare har Malin Hultqvist Claesson även jobbat som egenföretagare och trainee på mediejätten MTG inom Stenbecksfären.

”Vi är mycket stolta över att nu kunna välkomna Malin till vår e-handelsgrupp. Stayhard går nu in i nästa fas genom att bredda sitt erbjudande på nya marknader och genom nya produktkategorier. Därför är det mycket glädjande att vi nu får en vd som har både ledaregenskaperna och entreprenörsandan att bygga vidare på framgången”, säger vd Hans Ohlsson.

Läs mer: Boozt spräcker miljardvallen och går med vinst för första gången i år

Som vd för Stayhard tar Malin Hultqvist Claesson även plats i Ellos Groups koncernledning.

”Stayhard har gjort en fantastisk resa på kort tid. Det ska verkligen bli spännande att bidra till fortsatt framgång och vidareutveckla bolaget genom att skapa värde för kunderna. Expansionen utanför Sverige har bara börjat och vi har stora möjligheter att ta en betydande position även inom de dressade och semi-dressade segmenten”, säger Malin Hultqvist Claesson.

Stayhard omsatte närmare 116 Mkr 2014 med en förlust på drygt 4 Mkr.

Ellos Groups huvudägare är Nordic Capital, Paul Frankenius med Happyland Holding som medinvesterare och styrelseordförande Anders Halvarsson, som tidigare var och vd och grundare för Netonnet.

Ellos Group omsatte 1,9 miljarder 2014.

Facebook
Twitter
E-post