Annons

Intäkterna rusar för Betalo

Nytt kapitel i svensk industrihistoria SPONSRAT AV Node Pole

Dreams grundare Johan Hemminger och Henrik Rosvall med Gustav Gorecki, innovationschef på Storebrand, i mitten.

Dreams börjar samarbeta med Storebrand – lanserar i Norge

Izettle rullar ut Swish-lösningar i Norge och Danmark

Så ska Jack Dorsey vinna över Izettle

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Intäkterna rusar för Betalo

Stockholmsbolaget Betalo trefaldigade intäkterna i fjol. Nu ska de laddar bolaget för en global lansering. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Betalo gör det möjligt för privatpersoner och företag att betala räkningar med ett vanligt betalkort. Bolaget startades 2011 och tog i fjol in 10 Mkr i en finansieringsrunda. Men det var knappast svaga finanser som fick bolaget att ta in kapital. Under verksamhetsåret som slutade i augusti 2015 ökade Betalo sina intäkter från 2 Mkr året innan till 7,4 Mkr. 

”Vi börjar se frukterna av det hårda arbete vi gjort under 4 år. Nu kommer både volymerna och omsättningstillväxten", säger Stefan Salomonsson, vd för Betalo.

Resultatet landande, precis som året innan, på en förlust om drygt 1 miljon kronor. När tillväxten nu har tagit ordentlig fart har flera investerare och partners börjat höra av sig till bolaget, enligt Stefan Salomonsson. 

"Vi har haft folk som knackat på dörren. Men hittills har vi tackat nej till nya investeringar", säger han. 

I dag arbetar nio personer på Betalo och omsättningen fortsätter att växa för bolaget som därmed bör kunna drivas med vinst. Men fokus ligger istället på fortsatt tillväxt. 

"Det vi är mest exhalterade över är det nya vi arbetar med. Vi kommer att lansera en ny version av Betalo globalt. Det blir en mycket bredare affär än i dag och på global basis", säger Stefan Salomonsson. 

Utöver Betalo finns i Sverige också bolaget Billhop som arbetar med lösningar för kortbetalningar av fakturor. Di Digital kunde nyligen avslöja att Billhop tagit in kapital och satsar på att gå in i Storbritannien. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post