Hoppa till innehållet

Investerargrupp köper Jetshop

E-handelsplattformen Jetshop köps av svenskt investeringsbolag. 

Jetshops vd och grundare Christian Zanders.
Jetshops vd och grundare Christian Zanders.

Jetshop är Nordens största plattform för E-handelsbutiker. Företag som ICA, Bilia och Joy använder sig av bolagets lösningar för e-handel. Jetshop (NTL) omsatte i fjol 70 Mkr och gjorde ett rörelseresultat på drygt 10 Mkr. 

Nu köper investeringsbolaget EOC Capital en större aktiepost i Jetshop från nuvarande ägare. Bakom EOC Capital (NTL) står bland annat Anders Brenner, grundare av analysfirman Redeye samt en rad svenska entreprenörer och finansfamiljer. EOC har tidigare investerat i bland annat e-handeln Design Online.  

"E-handelns snabba tillväxt ställer allt högre krav på både stabila och flexibla plattformar. Med närmare 15 års erfarenhet och en molnbaserad plattformslösning har Jetshop bra förutsättningar att växa i Norden", säger Anders Brenner från EOC Capital i ett pressmeddelande.

Jetshop har vuxit kraftigt sedan starten 2003 och siktade för ett par år sedan på en börsnotering. Men nu blir det alltså istället så att EOC köper 35 procent av bolaget från en rad småägare. Hur mycket EOC Capital betalar vill ingen av parterna kommentera men EOC investerar normalt 20-50 Mkr vilket skulle innebära att hela Jetshop värderas till någonstans mellan 60-150 Mkr.

"Vi går inte ut med några belopp men det är ett 60-tal tidiga investerare som säljer, de gör en jättebra affär. Jag har fått många glada sms", säger Christian Zanders som behåller sitt ägande i bolaget.

I samband med uppköpet kliver Anders Brenner och Cint-grundaren Bo Mattsson, också han en av investerarna i EOC, in i Jetshops styrelse. Bolagets ordförande är investeraren och Tradedoubler-miljonären Magnus Emilson som behåller sitt ägande i Jetshop även efter uppköpet. Jetshops största ägare är efter transaktionen EOC, Alectum, Magnus Emilson och Christian Zanders. 

"För oss är det här ett jätteviktigt steg. Vi får in en kapitalstark ägare och även om vi inte har behov av att ta in kapital nu så ser vi framåt att vi kan behöva kapital för att öka takten ", säger Christian Zanders.

Planen är nu att öka tillväxttakten genom rekrytering av personal för sälj- och marknad. Men också genom förvärv. 

"Våra främsta konkurrenter är stora amerikanska bolag så vi tittar hela tiden på förvärv", säger Christian Zanders.

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här 

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera