Annons
Babak Esfahani, vd för IOT-bolaget Plejd.

IOT-bolaget Plejd tar in 24 miljoner

Qlik tar täten inom smarta kartor SPONSRAT AV Qlik

Spotifys vd Daniel Ek och kontoret på 4 World Trade Center på Manhattan i New York.

Goldman Sachs uppges dumpa aktier i Spotify

Tusentals frilansande säljare i USA har satt ny fart på ett välkänt svenskt techbolag. Rebtels nya fästen är i de kubanska kvarteren i Miami och bland nigerianska migranter i Texas. Foto: Press/Ruvan Wijesooriya

Migranter i USA sätter ny fart på Rebtel

Analytiker: Trump värd 16 miljarder för Twitter

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

IOT-bolaget Plejd tar in 24 miljoner

Babak Esfahani, vd för IOT-bolaget Plejd.
Babak Esfahani, vd för IOT-bolaget Plejd.
IOT-bolaget Plejd tar in närmare 24 miljoner kronor i nytt kapital. Bolagets aktie sjönk med 9 procent på fredagsmorgonen innan den handelsstoppades.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Göteborgsbaserade Plejd är ett teknikbolag som utvecklar produkter och tjänster för smart belysning och hemautomation. Sedan starten 2012 har omsättningen stadigt ökat till 12,4 miljoner kronor i fjol men samtidigt har förlusten ökat. Under 2016 gjorde bolaget ett negativt resultat på närmare 4,8 Mkr.

Nu tar bolaget in drygt 17 miljoner kronor i en företrädesemission. Teckningsvillkoren är satta till 1:5, där fem befintliga aktier ger rätt till teckning av en ny aktie. Bolaget gör även en riktad emission som omfattar 0,4 miljoner aktier motsvarande 6,5 Mkr. Totalt uppgår emissionerna till närmare 24 Mkr, skriver Direkt.

Teckningskursen i båda emissionerna uppgår till 15 kronor per aktie.

Innan nyheten kom ut sjönk Plejds aktie på Aktietorget med 9 procent till ett värde av 17:20 kronor. Aktien handelsstoppades klockan 10:01 på fredagsförmiddagen men återupptogs klockan 12 på fredagen.

När Plejd börsintroducerades i april i fjol steg bolagets aktie från 6,35 kronor till strax över 12 kronor på en halvtimme.

Läs även: IOT-bolaget Plejd rusar i börsdebuten 


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post