Hoppa till innehållet

Izettles grundare: Personaloptioner är löntagarfonder

Fintech-företaget Izettles vd och grundare Jacob De Geer stämmer in i kritiken mot Moderaternas förslag till optionsbeskattning. 

Izettles grundare och vd Jacob De Geer.
Izettles grundare och vd Jacob De Geer.Foto: Jesper Frisk

Igår kunde Di Digital rapportera om Moderaternas förslag i den brännheta frågan om hur personaloptioner ska beskattas i Sverige. 

Regeringens förslag till ny lagstiftning på området har fått utstå tuff kritik, bland annat för att det inte omfattar större företag, som till exempel Spotify och Klarna. Företagen menar att mer förmånliga regler för personaloptioner är avgörande för att locka attraktiva talanger till jobb i Sverige. 

Nu visar det sig att inte heller förslaget i Moderaternas skuggbudget omfattar större arbetsgivare, vilket Di Digital kunde rapportera om under tisdagen.

Beskedet fick Spotifys medgrundare Martin Lorentzon att gå i taket. 

"Inkompetent", skrev han på Twitter under tisdagen.

Även Izettles grundare Jacob De Geer kritiserar nu förslaget öppet.

"Vem disruptar politiker?", skriver han undrande på Twitter.

I en intervju med sajten Breakit utvecklar han sina tankar. 

”Ett optionsprogram som skapar grunden till att man kan dela med sig av sina företag, det borde vara drömmen oavsett om man är sosse eller moderat. Det är ju nästan löntagarfonder, att alla får vara med i bolagen”, säger Jacob De Geer till Breakit.

Resonemanget påminner om det som Klarnas grundare Sebastian Siemiatkowski, Skype- och Atomicogrundaren Niklas Zennström och Truecallers Alan Mamedi förde i en intervju med Di Digital från i somras. 

”Jag tror inte vi får regeringspartiet att gå med på det här förrän de förstår att det här är en chans för dem att äntligen få införa löntagarfonder. Det är den vinkeln vi måste ta”, sa Sebastian Siemiatkowski då, en poäng som Jacob De Geer alltså tycks ha tagit åt sig.

”Det är bara se till att det kommer på plats, istället för att älta fram och tillbaka kring om det är rättvist att någon tjänar en krona mer här eller där”, fortsätter Jacob De Geer. 

Löntagarfonder var ett politiskt initiativ som genomfördes år 1982. Syftet var att öka arbetstagarnas inflytande över det privata näringslivet genom att företagen delade med sig av vinster via särskilda "löntagarfonder". Initiativet, som var mycket kontroversiellt, skrotades av den borgerliga regeringen år 1991. 

Läs även:

Foto:

Stor intervju: Sveriges tyngsta startup-profiler: Personaloptioner är en socialistisk idé

Innehåll från TelinkAnnons

Svenskt molnväxel bolag i framkant med AI teknik på vanliga mobilsamtal

I en tid då snabbhet och effektivitet är viktigt för företag introducerar Telink AI-lösningar som syftar till att förbättra affärsprocesser. Med artificiell intelligens i sitt arbetsflöde kan företag snabbare få insikter och minska tidskrävande administration.

Telinks AI-teknologi hjälper till med transkribering och sammanfattning av helt vanliga samtal, vilket ger en snabb översikt över huvudpunkterna i varje diskussion. Detta bidrar till att viktiga detaljer och insikter inte riskerar att missas, och underlättar snabb uppföljning och beslutsfattande.

– Artificiell intelligens optimerar arbetsprocesserna genom att automatisera vanliga uppgifter och behandla omfattande datamängder snabbare än tidigare. Detta gör att vi kan ägna mer tid och uppmärksamhet åt kreativa och strategiska initiativ, vilket leder till förbättrad effektivitet och innovation i alla typer av organisationer, säger Aziz Jdidi - vd, Telink.

Telink är kompatibelt med alla stora svenska teleoperatörer. Detta gör det lätt för företag att använda Telink oberoende av vilken teleoperatör de använder. Systemet är designat för att vara enkelt att installera och använda, vilket gör det möjligt för företag att snabbt integrera det i sin verksamhet.

Effektivisera CRM-system genom att automatiskt transkribera och lagra samtal

Telink inkluderar också verktyg för att effektivisera användningen av CRM-system. Genom att automatiskt transkribera och lagra samtal i relevanta kundprofiler, minskas behovet av manuellt arbete och företag kan hålla sin kundinformation aktuell och tillgänglig.

En annan funktion hos Telink är dess AI-assistent, som automatiserar skapandet av att-göra-listor och kalenderinbjudningar baserade på information från samtal och samtidigt uppdaterar CRM-systemet. Detta frigör tid för företagsledare att fokusera på strategiska mål istället för administrativa uppgifter.

Efter att ha upplevt brist av denna sorts verksamhetskritisk information tog vi initiativ till att samarbeta med Meetric, väletablerade inom transkriberingsteknologi i Skandinavien. Detta partnerskap ledde till utvecklingen och slutprodukten av Telink AI.

Med Telink kan företag förbättra sin produktivitet, beslutsprocesser och kundservice. Företag som vill effektivisera sin verksamhet kan dra nytta av Telink AIs funktioner för att uppnå bättre resultat och ökad lönsamhet.

Mer information finns på Telinks hemsida. 

 

Mer från Telink

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Telink och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera