Annons
Lars Milde, vd, och Theodor Storm, utvecklingschef, för jaktappen Wehunt.

Jaktappen Wehunt köper upp konkurrent

Stora stölder drabbar bitcoin-utmanaren

Två av Sportamores grundare, Joakim Fredman och Johan Ryding.

Kursraketen Sportamore faller på rapport

Johan Tjärnberg, vd och grundare för betalbolaget Bambora som nyligen såldes för 14 miljarder kronor till franska Ingenico.

Bamboras vd: ”En otrolig saga för ett svenskt bolag”

Johan Tjärnberg, vd på Bambora, och Fredrik Näslund, partner på Nordic Capital och styrelseledamot i Bambora. Foto: Nordic Capital

Nordic Capital om miljardaffären: ”Hade gärna ägt Bambora längre”

Missa inget! Sveriges bästa tech-och startupnyheter direkt i mejlen:

Jaktappen Wehunt köper upp konkurrent

Lars Milde, vd, och Theodor Storm, utvecklingschef, för jaktappen Wehunt.
Lars Milde, vd, och Theodor Storm, utvecklingschef, för jaktappen Wehunt.
En rad företag har tagit sikte på marknaden för jaktappar i Sverige. Nu tar företaget Wehunt kommandot genom att köpa upp den närmsta konkurrenten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Marknaden för jaktappar i Sverige omsätter visserligen inte mycket mer än en Pressbyråbutik men konkurrensen stegras likväl. Di Digital har tidigare rapporterat om bolaget Easyhunt som planerar att resa 10 miljoner i riskkapital.

Jaktappen Wehunt har en affärsmodell som liknar Easyhunt. Användarna kan i appen köpa utskärningar ur Lantmäteriets kartor. Med betalversionen kan de även följa hur medlemmarna i jaktlaget rör sig över jaktområdet – något som är viktigt ur säkerhetssynpunkt.

Nu köper Wehunt upp den konkurrerande jaktappen Genzo. Någon jätteaffär är det knappast tal om. Men affären gör Wehunt till Sveriges största jaktapp.

”Vi kommer att ha 70 000 användare. Det innebär att ungefär 25 procent av alla som löser jaktkort i Sverige är användare”, säger Lars Milde, vd för Wehunt.

Wehunt grundades från början som ett projekt inom Svenska jägareförbundet med Lars Milde som ansvarig. Men eftersom Svenska jägareförbundet inte är en vinstdrivande verksamhet blev det komplicerat att ha en betalapp, enligt Lars Milde.

”Den bästa lösningen var att köpa ut projektet och sen ha Jägareförbundet som samarbetspartner”, säger Lars Milde.

Läs mer: Sju nischade sociala nätverk att ha koll på

I samband med att Wehunt köptes loss tog bolaget in ett par externa finansiärer. Däribland Sörmlandsfonden och privatinvesterarna Gerard De Geer, David Ljungström och Lars Lindgren. Målsättningen är att omsätta i alla fall 3 Mkr under 2016 men det främsta fokuset är användartillväxten.

”Med ett stort användarantal finns det andra som vill synas med oss. När vi har var tredje svensk jägare i appen är det en intressant yta för många. Där tror jag att merparten av intäkterna kommer att ligga”, säger Lars Milde.

Jakten i Sverige beräknas omsätta 3 miljarder kronor så i takt med att jägarna går över till att använda telefonerna för kartor och säkerhet öppnar sig på sikt en stor marknad.

”Det här är en rätt ny föreetelse för jägarkåren som är ganska konservativ. Men det gör också att när man har fastnat för något så stannar man”, säger Lars Milde. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post