Hoppa till innehållet

Johan Qviberg går in i skånskt IOT-bolag

Mistbase tar in 4 Mkr för att bygga nästa generations kommunikation för uppkopplade prylar. Bland investerarna finns Johan Qviberg, som går in genom sitt bolag Quinary.

Michal Stala och Magnus Midholt, grundare av Mistbase.
Michal Stala och Magnus Midholt, grundare av Mistbase.

Sammanlagt är det fyra investerare som går in i Lundabolaget genom finansieringsrundan som precis har stängts. Förutom Johan Qviberg går Andy Ketskes, grundare av Body Trace, Mårten Öbrink, vd för Malmöbaserade inkubatorn Minc, och Anders Berglund in i bolaget.

”Andy Ketskes, Mårten Öbrink och Anders Berglund tar plats i styrelsen och kommer att jobba operativt i bolaget med affärskontakter och affärsutveckling”, säger Michal Stala, vd för Mistbase och en av bolagets grundare. 

Mistbase grundades förra sommaren av Michal Stala och Magnus Midholt, tillsammans med Lunds universitets holdingbolag, LU Innovation System. Michal Stala och Magnus Midholt har en bakgrund inom telekom på ST-Ericsson, Ericsson och Sony Mobile. Bolaget utvecklar komponenter för trådlös kommunikation mellan uppkopplade enheter. Utvecklingen sker mot LTE MTC, en standard som ännu inte finns på marknaden, men som släpps i delar under sommaren och hösten.


Johan Qviberg investerar i Mistbase.

Tekniken gör det möjligt för uppkopplade enheter att kommunicera med hjälp av nedskalad och billigare hårdvara som kräver små mängder datatrafik för sin kommunikation.

Läs mer: De 20 mäktigaste investerarna i den svenska internetbranschen

Mistbase består i dag av sex personer och Michal Stala räknar med att ha en färdig produkt och en första kund klar under 2016.

”De stora konkurrenterna som Intel, Mediatek och Qualcomm har meddelat att de ska ha en färdig produkt för tester framme i slutet av året eller i början av nästa år så vi ligger bra till tidsmässigt”, säger Michal Stala.

Bolaget vänder sig främst till aktörer på IOT-marknaden som inte har egna kommunikationslösningar för sina produkter.

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera